Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj

03. Listopad 2018.

Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za srijedu, 3. listopada:

ZAGREB - Hrvatski sabor ovotjedno će zasjedanje početi raspravom o prijedlogu izmjena pomorskog zakonika kojima se želi ojačati konkurentnost hrvatskog brodarstva i osnažiti položaj pomoraca na domaćem i stranom tržištu. Predloženim zakonom smanjit će se administrativne barijere i otvoriti put potpunoj digitalizaciji u pomorskom sektoru, a predviđa i uvođenje poreza po tonaži za jahte čime će hrvatski upisnik postati atraktivan za upis stranih polovila i njihov dulji boravak u Hrvatskoj kao i za korištenje stalnog veza u marinama. Na dnevnom redu je i konačni prijedlog zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana kojim se hrvatsko zakonodavstvo usklađuje sa zakonodavstvom EU-a, kao i dva zakonska prijedloga iz energetskog sektora, o biogorivima za prijevoz i energetskoj učinkovitosti (9,30 sati, Markov trg 6).

ZAGREB - Na konferenciji za novinare u Maloj kući dječjih prava program 10. Festivala prava djece najavit će umjetnička direktorica Tatjana Aćimović. O festivalu, koji se održava od 9. do 26. listopada, govorit će i pravobraniteljica za osobe s invaliditetom Anka Slonjšak, zamjenica pravobraniteljice za djecu Maja Gabelica Šupljika, voditeljica komunikacija ureda UNICEF-a za Hrvatsku Gorana Banda i glumac Goran Grgić, prijatelj i dugogodišnji podržavatelj Festivala (12 sati, Teslina 10).

VUKOVAR - Osmi turistički forum kontinentalne Hrvatske s naglaskom na kulturni turizam i mogućnosti razvoja religijskog turizma u Hrvatskoj u dva dana, 3. i 4. listopada, raspravit će uz ostalo je li religijski turizam dio kulturnog turizma ili zaseban selektivni oblik turizma, kao i trendove iz svijeta i Europe (9,00 sati, Župa sv. Filipa i Jakova, Pastoralni centar sve. Bone i Dom sv. Franje, Samostanska 5.).

26. svibanj 2024 04:51