Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj

26. Srpanj 2017.

Najavljujemo najvažnije događaje u Hrvatskoj za srijedu, 26. srpnja.

ZAGREB - Početak rada i medicinske dijagnostike na dva nova, najmodernija digitalna rtg uređaja: C-Luka  i digitalne dijaskopije u Zavodu za dječju radiologiju Klinike za dječje bolesti Zagreb. Prednosti tih uređaja su višestruke, te će omogućiti veću kvalitetu i sigurnost provedenih dijagnostičkih pretraga. Događaju će nazočiti i ministar zdravstva Milan Kujundžić (10 sati, Klinika za dječje bolesti Zagreb, Klaićeva 16)

ZAGREB - Ministarstvo zaštite okoliša i energetike osiguralo je 1,7 milijarde kuna EU sredstava za sufinanciranje osam projekata vodnokomunalne infrastrukture u Poreču, Osijeku, Vukovaru, Županji, Novoj Gradišci, Vodicama i na otoku Krku ukupne vrijednosti od oko tri milijarde kuna. Ugovor za projekt Krk potpisat će se u poslovnoj zgradi Hrvatskih voda, na potpisivanju će govoriti ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac, ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić i generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković (12 sati, poslovna zgrada Hrvatskih voda, dvorana 28A, Ulica grada Vukovara 220).

KARLOVAC - Svečano potpisivanje Ugovora o funkcionalnoj integraciji Opće bolnice Karlovac i Opće bolnice i bolnice branitelja Domovinskog rata Ogulin. U nazočnosti ministra zdravstva Milana Kujundžića i župana Karlovačke županije Damira Jelića ugovor o funkcionalnoj integraciji te dvije bolnice potpisat će njihovi ravnatelji Ervin Jančić i Josip Zorko (11 sati, Ured župana Karlovačke županije). Potom će ministar i župan u pratnji ravnatelja dviju bolnica obići OB Karlovac (oko 11,40 sati).

GLINA - U spomen na stradavanje njemačkog novinara Egona Scotlanda, na inicijativu Hrvatskog novinarskog društva, Grad Glina podiže spomen ploču koju će svečano otkriti savjetnik za politiku i voditelj odjela za kulturu u Veleposlanstvu Savezne Republike Njemačke u Zagrebu Arne Hartig.  Spomen ploča bit će otkrivena na godišnjicu Scotlandove smrti (10 sati, Jukinačka ulica 81), a potom će se u organizaciji HND-a, održati okrugli stol "Uloga novinara u Domovinskom ratu" (11 sati, Dom Jukinac). Njemački novinar Egon Scotland teško je ranjen 26. srpnja 1991. u Glini u Jukinačkoj ulici 81, za vrijeme okupacije JNA i paravojnih formacija tijekom Domovinskog rata, te je preminuo na putu prema sisačkoj bolnici.

30. travanj 2024 13:02