Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj

20. Srpanj 2017.

Najavljujemo najvažnije događaje u Hrvatskoj za četvrtak, 20. srpnja:

ZAGREB - Sjednica Vlade RH (10 sati, Banski dvori, Trg sv. Marka 2). Na dnevnom redu je, među ostalim, Privremeno izvješće o realizaciji Programa aktivnosti u provedbi posebnih mjera zaštite od požara od interesa za Republiku Hrvatsku u 2017. godini i Informacija o provedbi Zakona o postupku izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za Republiku Hrvatsku u Agrokoru .

ZAGREB - Đuro Sessa, izabrani predsjednik Vrhovnog suda Republike Hrvatske svečano će prisegnuti pred predsjednicom Republike Kolindom Grabar-Kitarović. Predviđen je prigodan govor predsjednice Republike (14,15 sati, Ured predsjednice, Pantovčak 241). Predsjednik Vrhovnog suda po položaju je i predsjednik Državnog izbornog povjerenstva (DIP) te će Đuro Sessa svečano prisegnuti pred predsjednikom Hrvatskog sabora Gordanom Jandrokovićem (16 sati, Banska soba, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

VINKOVCI - Vinkovci slave Dan grada i blagdan nebeskog zaštitnika Sv. Ilije. Svečanost će početi polaganjem vijenaca na Gradskom groblju u spomen na poginule za domovinu (9 sati) te svečanom sjednicom Gradskog vijeća na kojoj će se zaslužnim pojedincima, ustanovama, udrugama i institucijama dodijeliti gradske nagrade i priznanja (11 sati, Gradsko kazalište Joze Ivakića).

30. travanj 2024 10:27