Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj

17. Srpanj 2017.

Najavljujemo najvažnije događaje u Hrvatskoj za ponedjeljak, 17. srpnja.

ZAGREB - Svečana sjednica Županijske skupština Zagrebačke županije. Na sjednici će prigodne govore izreći predsjednik Županijske skupštine Zagrebačke županije Mihael Zmajlović i župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, a na sjednici će, na poziv zagrebačkoga župana Stjepana Kožića, biti i predsjednik Vlade Andrej Plenković. Jedna od gospodarski najstabilnijih županija u Hrvatskoj, Zagrebačka županija broji devet gradova i 25 općina te 697 naselja, a u današnjim granicama postoji od 1. siječnja 1997. godine. Ustrojena je u 18. stoljeću - 17. srpnja 1759. kada joj je kraljica, austrijska nadvojvotkinja Marija Terezija, darovala grb i pečatnjak. Taj se datum danas slavi kao Dan Zagrebačke županije. Na sjednici će biti dodijeljena i javna priznanja, povelje i nagrade pojedincima i udrugama za doprinos ugledu i promociji Zagrebačke županije u Hrvatskoj i u svijetu (11 sati, hotel "International", Miramarska 24).

ZAGREB - Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku 17. ožujka 2017. objavilo je Poziv za prijavu prijedloga trogodišnjih programa udruga koje djeluju u području socijalne skrbi pod nazivom "Razvoj i širenje mreže socijalnih usluga koje pružaju udruge“ za razdoblje od 2017. do 2020. godine. Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku priredit će svečanu dodjelu ugovora udrugama čiji su programi predloženi za financiranje za provedbu prve godine trogodišnjih programa. Ugovore će predstavnicima udruga svečano dodijeliti ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić zajedno s pravobraniteljicom za osobe s invaliditetom Ankom Slonjšak (11 sati, Kongresna dvorana, Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, Kockica, Prisavlje 14). Izjave za medije predviđene su poslije 12 sati, nakon svečane podjele ugovora.

SPLIT - Konstituirajuća sjednica splitskoga Gradskog vijeća (GV). Sjednica je bila zakazana za ponedjeljak, 3. srpnja, no odgođena je za 17. srpnja kako bi se definirao koalicijski sporazum između splitskoga HDZ-a i Hrvatske građanske stranke (HGS) Željka Keruma radi formiranja natpolovične većine potrebne za donošenje odluka u tom Vijeću (9 sati, obala kneza Branimira 17).

PULA - Konferencija za novinare SDP-ovih saborskih zastupnika na temu: "Boravišna pristojba" na kojoj će se saborski zastupnici Peđa Grbin i Željko Jovanović osvrnuti na problematiku vezanu uz boravišnu pristojbu (10,30 sati, prostori SDP-a Istarske županije u Puli, Divkovićeva 3).

ZAGREB - Konferencija za novinare Nacionalnoga centra za vanjsko vrednovanje obrazovanjana temu: "Državna matura 2016./2017. i Predstavljanje rezultata ljetnoga roka Državne mature 2016./2017.". Na konferenciji će sudjelovati: ravnateljica Centra Maja Jukić, viša stručna savjetnica u Odjelu za promicanje kvalitete obrazovanja Natalija Ćurković, načelnik Odjela za organizaciju i provođenje ispita Zlatko Zadelj, voditeljica Infocentra Mirjana Smoljić i predstavnik Ministarstva znanosti i obrazovanja (12 sati, Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja, Ured ravnatelja, V kat, ulica Damira Tomljanovića - Gavrana 11).

24. travanj 2024 10:21