Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj

02. Lipanj 2017.

Najavljujemo najvažnije događaje u Hrvatskoj za petak 2. lipnja.

SPLIT - Ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Lovro Kuščević obići će splitski KBC Firule, gdje su u tijeku radovi na energetskoj obnovi. Obnova se provodi prema Programu energetske obnove zgrada javnog sektora 2014.-2015., te se sufinancira iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (10 sati, KBC Firule).

SKRADIN - Državni tajnik u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike Mario Šiljeg sudjelovat će na predstavljanju novog održivog modela upravljanja brojem posjetitelja koji provodi Javna ustanova Nacionalni park Krka. NP Krka prvo je zaštićeno područje u Hrvatskoj koje provodi mjeru održivog upravljanja i odgovornog raspoređivanja broja posjetitelja.  Projekt je pokrenut s ciljem rasterećenja najpoznatijeg i najposjećenijeg lokaliteta, Skradinskog buka. Od ovoga će ljeta na ulazu u Park na Lozovcu i u Skradinu posjetitelji moći preko displeja pratiti prikaz raspoloživog broja ulaznica za Skradinski buk. U trenutku potpune popunjenosti kapaciteta na Skradinskom buku posjetiteljima će se ponuditi alternativni programi obilaska lokaliteta na srednjem i gornjem toku Krke.  (10 sati, zgrada JU NP Krka).

DIVULJE - Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS) u sklopu priprema za protupožarnu sezonu organizira taktički zbor ljudstva, sredstava i opreme "Divulje 2017." koja će se održati na prostoru vojarne "Knez Trpimir" u Divuljama, kod Trogira (13 sati). Na taktičkom zboru javnosti će se prikazati dio kopnenih, pomorskih i zračnih protupožarnih snaga, opreme i tehnike koja će se temeljem Vladinog Programa aktivnosti u provedbi posebnih mjera zaštite od požara u 2017., koristiti u gašenju požara otvorenog prostora na području Hrvatske.

SPLIT - Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković i kandidat za splitsko-dalmatinskog župana Blaženko Boban sudjelovat će na predizbornim aktivnostima u Imotskom, Sinju, Trogiru i Splitu, gdje će dati potporu HDZ-ovim kandidatima za gradonačelnike; u Imotskom - Ivanu Budaliću, Sinju - kandidatkinji Ivani Pavić, Trogiru - Ivici Baturini  te u Splitu - Andri Krstuloviću Opari. Predsjednik HDZ-a i Vlade Plenković u Splitu će dati izjavu za medije (18,15 sati, vrh Marmontove ulice), a potom će na Rivi,  zajedno s gradonačelničkim kandidatom Krstulović Oparom, razgovarati sa Splićanima (18,30 sati, Središnji dio Rive, štand HDZ-a).

ŠIBENIK - Kako bi podržao kandidate za gradonačelnika Josipa Živkovića i župana Franka Vidovića u drugom krugu lokalnih izbora, predsjednik Socijaldemokratske partije Hrvatske Davor Bernardić posjetit će Šibenik. Izjave za novinare očekuju se nakon obilaska grada (12,30 sati, na obali nasuprot zgrade Županije).

DUBROVNIK - Most nezavisnih lista održat će konferenciju za novinare na kojoj će biti predsjednik Mosta Božo Petrov, kandidat za dubrovačko-neretvanskog župana Nikola Grmoja i kandidati za zamjenike Mato Tomljanović i Daria Pecotić (11,30 sati, ispred Kneževog dvora na Stradunu).

ZADAR - Akrobatska grupa Royal Air Forcea "Red Arrows" iz Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske posjetit će hrvatsku akrobatsku grupu "Krila Oluje" u 93. zrakoplovnoj bazi Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) u vojarni "Pukovnik Mirko Vukušić" u Zemuniku. Slijetanje akrobatske grupe "Red Arrows" u bazu Zemunik očekuje se oko 10,20 sati, a dočekat će ih piloti akrobatske grupe “Krila Oluje” i veleposlanik Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u Republici Hrvatskoj, Andrew Stuart Dalgleish. Nakon dočeka predviđene su izjave za medije.

27. travanj 2024 01:39