Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj

03. Svibanj 2017.

Najavljujemo najvažnije događaje u Hrvatskoj za srijedu, 3. svibnja.

ZAGREB - Hrvatski sabor će nastaviti sjednicu raspravom o SDP-ovom prijedlogu opoziva ministra financija Zdravka Marića, dok je glasovanje o toj točki predviđeno za četvrtak. Klub zastupnika SDP-a podnio je prijedlog za pokretanje pitanja povjerenja ministru financija Zdravku Mariću, a taj je prijedlog svojim potpisima podržalo 46 saborskih zastupnika iz SDP-a, HNS-a, HSS-a, Snage i HSU-a. U prijedlogu za opoziv SDP navodi kako je ministar financija Marić prije dolaska u Vladu u Agrokoru bio na funkciji izvršnog direktora za strategiju i tržište kapitala, te zaključuju da sama ta činjenica znači kako se Marić u skladu sa Zakonom o sprječavanju sukoba interesa treba izuzeti iz svih postupaka i odluka koje bi mogle utjecati na koncern Agrokor.  SDP u prijedlogu podsjeća i na Agrokorova financijska izvješća koja su, navodno, bila nepotpuna, a koja je Marić kao direktor u Agrokoru koristio kako bi osigurao financiranje koncerna. (9,30 sati, Hrvatski sabor Trg sv. Marka 5)

ZAGREB - Svečano obilježavanje 15. obljetnice ustrojavanja Zapovjedništva za potporu kojem će nazočiti predsjednica Republike i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga  RH Kolinda Grabar-Kitarović te visoki vojni i civilni uzvanici. Najzaslužnijim pripadnicima Zapovjedništva za potporu bit će uručena odlikovanja, pohvale i nagrade. Za posjetitelje je organiziran i Taktičko tehnički zbor vojne opreme i naoružanja Zapovjedništva za potporu i Oružanih snaga RH, a hodni sastav Orkestra OS izvest će glazbeno-koreografski nastup. (12 sati, vojarna "Croatia", Sarajevska cesta 7;  predstavnici medija trebaju doći najkasnije do 11,30 sati u vojarnu "Croatia". Parking za novinare je osiguran u vojarni).

VELIKA GORICA - Predsjednica Republike Hrvatske i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga RH Kolinda Grabar Kitarović zajedno s potpredsjednikom Vlade i ministrom obrane Damirom Krstičevićem će u sklopu obilježavanja 15. obljetnice Zapovjedništva za potporu posjetiti vojarnu „Pukovnik Marko Živković“ na Plesu. Predsjednica će se informirati o tehničkim mogućnostima švedskih borbenih zrakoplova Gripen (17 sati, vojarna „Pukovnik Marko Živković“, Pleso).

ZAGREB - Svečana dodjela novinarskih nagrada Hrvatskog novinarskog društva (HND) u povodu Svjetskog dana slobode medija (12 sati, Velika dvorana Novinarskog doma).

KARLOVAC - U okviru obilježavanja Europskog tjedna svečano će biti otvoren Europski park, u Arboretumu Šumarske i drvodjeljske škole u Karlovcu. Riječ je o projektu Upravnog odjela za europske poslove, međunarodnu i regionalnu suradnju Karlovačke županije i županijskog info centra Europe Direct Karlovac, realiziranog zajedno s partnerima Gradom Karlovcem, Šumarskom i drvodjeljskom školom Karlovac, Zelenilom Karlovac, Hrvatskim šumama i karlovačkim Konzervatorskim odjelom Ministarstva kulture. Svečanosti će nazočiti veleposlanici i diplomatski predstavnici zemalja EU u Hrvatskoj, na čelu s voditeljem Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj, Brankom Baričevićem, predstavnici Ministarstva vanjskih i europskih poslova i Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU. Europski park bit će svečano otvoren simboličnom sadnjom mladih stabala lipe i hrasta lužnjaka, koje će posaditi karlovački gradonačelnik Damir Jelić, župan Karlovačke županije Ivan Vučić i veleposlanik Baričević (12 sati, Arboretum Šumarske i drvodjeljske škole).

08. svibanj 2024 04:56