Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj

19. Travanj 2017.

Najavljujemo najvažnije događaje u Hrvatskoj za srijedu, 19. travnja:

ZAGREB - Zasjedanje Hrvatskog sabora nastavlja se raspravom o prijedlogu Zakona o potvrđivanju Sporazuma o suradnji između Europske zajednice i njezinih država članica i Švicarske Konfederacije, u borbi protiv prijevara i svih drugih nezakonitih aktivnosti koje štete njihovim financijskim interesima (9,30 sati, Trg, sv. Marka 6)

ZAGREB - Predstavljanje posebnih savjetnika predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović za pitanja holokausta Branka Lustiga, demografsku obnovu Anđelka Akrapa te digitalnu transformaciju i STEM Nenada Bakića. Predviđeno je prigodno obraćanje Predsjednice Republike i njezinih posebnih savjetnika (13 sati, Ured predsjednice, Pantovčak 241)

RIJEKA - Ministar znanosti i obrazovanja  Pavo Barišić sa suradnicima sudjelovati na sjednici Rektorskoga zbora na riječkom Sveučilištu (16 sati, Trg braće Mažuranića 10, Rijeka). Izjave za medije predviđene su uoči sjednice Rektorskoga zbora.

SISAK - Predsjednik Socijaldemokratske partije Hrvatske (SDP) Davor Bernardić prisustvovat će u Sisku potpisivanju Sporazuma o izbornoj suradnji Koalicije za bolju županiju (SDP, HNS, SDSS, SDA, Hrvatski laburisti- Stranka rada, HSS Braće Radić i SU. Tom prilikom također će biti predstavljeni kandidati za sisačko-moslavačkog župana i zamjenike župana (11,55 sati, mala sala Hotela Panonija, Ivana Kukuljevića Sakcinskog 21)

ZAGREB - Sjednica zagrebačke Gradske skupštine. Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić najavio je da će na sjednici posljednjoj u ovom mandatu, među ostalim, biti i njegov prijedlog odluke o zaštiti objekata od grafita protiv kojih će se boriti antigrafitnim premazima i kamerama, te je ponovio da je obnova fasada njegov najveći projekt - "Zagrebački New Deal". Na dnevnom redu će biti i prijedlozi zaključaka o dodjeli Nagrade grada Zagreba i Nagrade Zagrepčanka godine te dopune Odluke o autotaksi prijevozu (8 sati, Starogradska vijećnica , Ćirilometodska 5)

RIJEKA - Skulptura dvoglavog orla, jednog od simbola Rijeke, postavit će se na kupolu Gradskog tornja na Korzu. Skulptura je s tornja uklonjena 1949. godine te uništena. Model za novu skulpturu, izrađenu prema dostupnim fotografijama, izradio je kipar Hrvoje Urumović a odlivena je u ljevaonici Akademije likovih umjetnosti u Zagrebu. Početak postavljanja skulpture je oko 12.30 sati, a završetak se planira za oko 16 sati. U 12 sati će se u Gradskoj vijećnici predstaviti publikacija o toj skulpturi i njezinoj povijesti.

ZAGREB  - Politička platforma “Zagreb je NAŠ!” poziva predstavnike medija na javnu akciju na temu smrada s odlagališta Jakuševec koji ozbiljno ugrožava kvalitetu života građana Zagreba, pogotovo stanovnika Novog Zagreba. Ocjenjuje se da je za problem Jakuševca odgovorna Gradska skupština jer u posljednje 4 godine nije ništa učinila da se to pitanje riješi. Na javnoj akciji izjave za medije će ispred platforme “Zagreb je naš!” dati Teodor Celakoski i Tomislav Tomašević (10,30 sati, ispred Gradske skupštine Grada Zagreba, Ćirilometodska 5)

ZAGREB - Tiskovna konferencija u povodu predstojećih 6. međunarodnih svibanjskih susreta novinara pisaca, diplomata i pridruženih članova koji će održati  od 2. do 6. svibnja 2017. u Starom Gradu na Hvaru, pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović. Tema ovogodišnjih susreta su Mediji i žene u znak sjećanja na prvu ženu novinarku na našim prostorima Mariju Jurić Zagorku i 60 godina od njezine smrti (11 sati, Novinarski dom, Perkovčeva 2/1)

08. svibanj 2024 06:58