Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj

12. Travanj 2017.

Najavljujemo najvažnije događaje u Hrvatskoj za srijedu, 12. travnja.

ZAGREB - Svečano obilježavanje 75 godina "Rebra“, pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović (11 sati u KBC Zagreb, dvorana Hugo Botteri, Edukacijski centar Zapad, Kišpatićeva 12). Na svečanosti će biti prezentiran novi vizualni identitet "Rebra" odnosno Kliničkoga bolničkog centra Zagreb.

ZAGREB - Uprava za zatočene i nestale Ministarstva hrvatskih branitelja organizira identifikaciju posmrtnih ostataka tri hrvatska branitelja zarobljena i nestala u jesen 1991. godine na području Zapadne Slavonije. Identifikacija posmrtnih ostataka provest će se na Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku Medicinskoga fakulteta u Zagrebu (9.30 sati, Šalata 11). Na Zavod je potrebno doći najkasnije do 9.20 sati. Nazočit će ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved te pomoćnik ministra hrvatskih branitelja nadležan za Upravu za zatočene i nestale Stjepan Sučić. Izjave za medije predviđene su nakon završetka identifikacije.

ZAGREB - Predstavljanje novog paketa mjera aktivne politike zapošljavanja "Od mjere do karijere" (11 sati, Velika dvorana HGK-a Zagreb, Draškovićeva 45). Paket mjera aktivne politike koji je stupio je na snagu 2. ožujka predstavit će ga državni tajnik Ministarstva rada i mirovinskog sustava sa suradnicima Marko Pavić.

OSIJEK - Potpisivanje koalicijskog sporazuma HNS-HSS-HSU za lokalne izbore u Osječko-baranjskoj županiji (11.30 sati, hotel Osijek, dvorana Hrast). Potpisivanju će prisustvovati predsjednik HNS-a i potpredsjednik Sabora Ivan Vrdoljak, a sporazum će u ime HNS-a potpisati predsjednik Županijske organizacije HNS-a Osječko-baranjske županije Stjepan Čuraj. Nakon potpisivanja predviđene su izjave za medije.

ZAGREB - Konferencija za novinare Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja na temu "Alarmantno stanje na Sveučilištu u Zagrebu (prostorije Sindikalnog doma, Ulica Florijana Andrašeca 18a, 1. kat). Govorit će predsjednik Velikog vijeća Sindikata Vilim Ribić, povjerenik Sindikata na Filozofskom fakultetu Predrag Marković te pravnica Sindikata Ana Petošić, a osvrnut će se na odluku Županijskog suda u Zagrebu o zakonitosti štrajka na Hrvatskim studijima, krizu upravljanja na Filozofskom fakultetu i utjecaj katedre radnog prava Pravnog fakulteta na zbivanja na Sveučilištu i u socijalnom dijalogu.

ZAGREB - Predstavljanje Projekta kućnog kompostiranja otpada (11 sati, Gradski vrt Savica, Ulica Prisavlje). Uz demonstriranje načina na koji se kompostiranje izvodi, projekt će predstaviti zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Grad Zagreb je pokrenuo projekt radi uspostave cjelovitoga održivog sustava gospodarenja otpadom, smanjenja ukupne količine otpada koje završava na odlagalištima te, istodobno, dobivanja kvalitetnog komposta za vrtove i okućnice.

08. svibanj 2024 11:40