Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj

21. Prosinac 2017.

Najavljujemo najvažnija događanja iz politike i gospodarstva za četvrtak, 21. prosinca:

ZAGREB - Sjednica Vlade Republike Hrvatske  (10 sati, Banski dvori, Trg svetog Marka 2). Na dnevnom redu je, uz ostalo, Prijedlog zakona o potvrđivanju Ugovora  o stabilnosti, koordinaciji i upravljanju u ekonomskoj i monetarnoj uniji sa članicama EU-a. Na dnevnom je redu i Prijedlog zaključka o prihvaćanju inicijative Ministarstva zdravstva o pokretanju aktivnosti u vezi s prikupljanjem financijskih sredstava namijenjenih nabavi lijekova za liječenje rijetkih i/ili teških bolesti koji se ne nalaze na listama lijekova Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje te prijedloga zakona o komunalnom gospodarstvu.

ZAGREB - Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković predsjedat će u Banskim dvorima konstituirajućoj sjednici Posebnoga stručnog povjerenstva za provedbu strategije obrazovanja. (9 sati, Banski dvori, Trg sv. Marka 2. Snimatelji i fotoreporteri mogu snimiti početak sastanka o kojem će iz Vlade izvijestiti priopćenjem).

ZAGREB - Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković prima izaslanstvo "Opatijske inicijative", na čelu s Damirom Miškovićem, koje koje će ga izvijestiti o njihovoj inicijativi i prijedlozima o novom zakonu o financiraju hrvatskog sporta (10 sati, Ured predsjednika Hrvatskog sabora).

ZAGREB - Sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća (GSV) na kojoj će biti imenovani predsjednik i dva dopredsjednika GSV-a (13 sati, Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava, Ulica grada Vukovara 78; snimatelji i fotoreporteri mogu snimiti početak sjednice, nakon koje su moguće izjave za medije).

Zagreb – Zagrebačka Gradska skupština raspravljat će predloženi gradski proračun za 2018. po kojem planirani prihodi i primitci iznose sedam milijarda i 570 milijuna kuna. U proračun su uključeni vlastiti i namjenski prihodi i primitci proračunskih korisnika od oko 1,76 milijarda kuna, tako da ukupni prihodi i primitci proračuna i proračunskih korisnika Grada Zagreba za 2018. iznose devet milijarda 338 milijuna i 310 tisuća kuna. Na dnevnom redu trebao bi se naći i prijedlog gradonačelnika Milana Bandića o izdvajanju ZET-a i Velesajma iz Zagrebačkog Holdinga. (10 sati, Starogradska vijećnica, Ulica sv. Ćirila i Metoda 5).

ZAGREB - Sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a (17 sati, u Središnjici HDZ-a, Trg žrtava fašizma 4).

ZAGREB - Pripremno ročište na kojemu bi se trebao odrediti datum početka suđenja zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću i njegovim suradnicima u "aferi štandovi" (9 sati, Županijski sud, Trg Nikole Šubića Zrinskog 5). Prva optužnica protiv Bandića potvrđena je nakon niza odgoda još u srpnju, dvije i pol godine nakon podizanja, a i pripremno ročište više je puta do sada odgađano.

ZAGREB - U prostorijama Konzumove Akademije održat će se sastanak Izvanredne uprave Agrokora i novoosnovane Udruge dobavljača Agrokora. (Turinina bb - u sklopu trgovačkog centra Konzum Maxi Sopot). Sastanak počinje u 10 sati, a u 11,30 sati predviđen je briefing za novinare, nakon čega slijede izjave za medije.

ZAGREB/LUXEMBOURG - Prema rezultatima istraživanja za 2017. godinu, 17 posto građana u Europskoj uniji (EU) ugovorilo je u zadnjih 12 mjeseci usluge smještaja putem interneta ili aplikacije kod druge privatne osobe i za privatne potrebe, dok je kod usluga prijevoza taj postotak upola manji, objavio je Eurostat. Većina je pritom koristila namjenske internetske stranice ili aplikacije, a u tim su se aktivnostima u određenoj mjeri koristile i druge internetske stranice ili aplikacije, uključujući one društvenih mreža, navode u Eurostatu.

26. travanj 2024 02:42