Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj

14. Prosinac 2017.

Najavljujemo najvažnija događanja iz politike i gospodarstva za četvrtak, 14. prosinca:

KOPRIVNICA/KRIŽEVCI - Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović susrest će se s predstavnicima Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske obrtničke komore, poduzetnicima i obrtnicima iz Bjelovarsko-bilogorske i Koprivničko-križevačke županije (9, 30 sati, Kino Velebit, Zrinski trg 6, Koprivnica). Sastanak je otvoren za predstavnike medija, a izjave su predviđene u 10,45 sati. Predviđen je i posjet Galeriji naivne umjetnosti u Hlebinama, tvrtki Rasco u Kalinovcu te utvrdi Stari grad u Đurđevcu. Predsjednica će potom posjetiti Razvojni centar i tehnološki park Križevci te Osnovnu školu Vladimir Nazor. U 16,15 sati predviđen je posjet Visokom gospodarskom učilištu Križevci. Predsjednica će prisustvovati otvaranju Adventa u Koprivnici i time će njezin Ured završiti dvodvnevni rad u Koprivničko-križevačkoj županiji.

ZAGREB - Nastavak 6. sjednice Hrvatskog sabora (9, 30 sati). Hrvatski sabor će, pretposljednjeg radnog dana prije zimske stanke, raspraviti osam točaka, od kojih se pet tiču Hrvatske radiotelevizije (HRT). Raspravit će izvješća o poslovanju HRT-a u 2014. i 2015. godini, izvješća o radu Programskog vijeća HRT-a za prošlu i pretprošlu godinu, te prijedlog o imenovanju četiri člana Nadzornog odbora HRT-a. Uz izvješća o radu Programskog vijeća HRT-a, Sabor će raspraviti i o provedbi Programskih načela i obveza HRT-a utvrđenih zakonom i Ugovorom između HRT-a i Vlade.

ZAGREB - Na konferencija za medije Kluba zastupnika SDP-a o temi "Apsorpcija EU fondova - novi indeks razvijenosti" govorit će Branko Grčić, Marko Vešligaj i Damir Meteljan (10, 30 sati, dvorana Ivana Kukuljevića, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Komemoracija general-pukovniku Franji Feldiju održat će se u Ministarstvu obrane RH, u velikoj dvorani Doma HV Zvonimir (10 sati). Posljednji ispraćaj bit će na krematoriju Gradskog groblja Mirogoj (12 sati), nakon čega će se služiti misa zadušnica u crkvi Krista Kralja na Mirogoju. Feldi je bio sudionik Domovinskog rata i prvi zapovjednik Ratne škole Ban Josip Jelačić. Pridružio se Zboru narodne garde u rujnu 1991. i u HV-u obnašao visoke vojne dužnosti do umirovljenja. Uz vojnu karijeru bavio se slikarstvom i izlagao na više samostalnih i skupnih izložbi ( 9,40 sati, MORH, Trg Petra Krešimira IV/I,).

ZAGREB - Udruga Europa Donna Hrvatska i Koalicija udruga u zdravstvu održat će konferenciju za medije u povodu objavljivanja prijedloga Informiranog pristanka za pacijente prilikom propisivanja bioloških ili biološki sličnih lijekova. Cilj toga prijedloga je povećanje sigurnosti pacijenata koji se liječe biološkom terapijom, osobito u slučajevima uvođenja i promjene terapije, kao i praćenje učinkovitosti bioloških lijekova, navode te udruge. Na konferenciji za novinare govorit će predsjednica udruge Europa Donna Hrvatska doc.dr.sc. Vesna Ramljak, izvanredni profesor Robert Likić iz Zavoda za kliničku farmakologiju KBC Zagreb, predsjednik Koalicije udruga u zdravstvu Ivica Belina te predstavnici udruga pacijenata koji se liječe biološkom terapijom (12 sati, Mala dvorana Hrvatskog novinarskog društva, Perkovčeva 2).ZAGREB - Svečanost dodjele stanova i stambenih kredita hrvatskim ratnim vojnim invalidima iz Domovinskog rata i članovima obitelji smrtno stradalih hrvatskih branitelja. Ključeve četriju stanova te rješenja za 13 stambenih kredita namijenjenih stambenom zbrinjavanju hrvatskih ratnih vojnih invalida i članova obitelji smrtno stradalih hrvatskih branitelja uručit će ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved (11 sati, u sjedištu Ministarstva hrvatskih branitelja, na Trgu Nevenke Topalušić 1).ZAGREB - Na konferenciji za medije u povodu početka operativne akcije Mir i dobro, predstavnici Ministarstva unutarnjih poslova i Klinike za dječje bolesti Zagreb govorit će o zakonskim odredbama vezanim za prodaju, nadzor prodaje i kupnju pirotehničkih sredstava, o opasnostima rukovanja pirotehničkim sredstvima kao i o mogućim posljedicama (10 sati, Protueksplozijska služba u Zagrebu, I. Oranički odvojak 2. Predstavnici medija bi trebali doći do 9, 40 sati).

ZAGREB - Konferenciju za medije o aktualnoj političkoj situaciji u Zagrebačkoj županiji održat će župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić i predsjednik Županijske skupštine Mihael Zmajlović. Teme su, kako navode, politička kupovini članova Skupštine, mišljenju Ministarstva uprave o odgodi sjednice Županijske skupštine, prijedlog proračuna za 2018. godinu i termin nove sjednice Skupštine (11 sati, Zagrebačka županija, Ivana Lučića 2a/VI).

ZAGREB - U povodu završetka humanitarne kampanje za dječje domove Reci DA! održat će se konferencija za medije. Govorit će državna tajnica Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Margareta Mađerić, ambasadori kampanje – dizajnerica interijera Mirjana Mikulec, dječja spisateljica Sanja Pilić, voditeljica Karmela Vukov Colić i predstavnici tvrtki P&G i Lidl Hrvatska (11sati, Dječji doma A.G. Matoš, Selska ulica 132).

ZAGREB - Hrvatska mreža protiv siromaštva dodjeljuje nagradu za dostojno izvještavanje o siromaštvu "Svjetionik" te će proglasiti dobitnike po kategorijama tiskani/online, televizijski i radijski prilog (od 13 do 15 sati, dvorana Muller, Kino Europa, Varšavska 3).

Gospodarstvo:

ZAGREB - Osnivačka skupština Udruge dobavljača Agrokora, koja počinje u 10 sati, a izjave za medije predviđene su za 11,30 sati (10,00 sati, Prehrambena industrija Kraš, Ravnice 48).

ZAGREB - Konferencija za novinare u povodu početka poslovanja ureda tvrtke Total za Hrvatsku. Otvaranje ureda najavit će direktorica Totala za područje Balkana Almila Acan Kahvecioglu te veleposlanica Francuske u Hrvatskoj Corinna Meunier (11,30 sati, Karting Arena Zagreb, Zagrebački velesajam, paviljon br.35, Avenija Dubrovnik 15).

26. travanj 2024 03:27