Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj

19. Listopad 2017.

Najavljujemo najvažnije događaje u Hrvatskoj za četvrtak, 19. listopada.

ZAGREB - Hrvatski sabor raspravljat će o konačnom prijedlogu Zakona o sustavu domovinske sigurnosti, uspostava tog sustava strateški je cilj definiran nedavno donijetom Strategijom nacionalne sigurnosti. Konačni prijedlogom zakona definira sustav domovinske sigurnosti kojega čine resursi unutarnjih poslova, obrane, sigurnosno-obavještajnog sustava, zdravstva, civilne zaštite, službe vanjskih poslova, gospodarstva, te drugih tijela koji organizirano i koordinirano obavljaju poslove prepoznavanja, procjene, smanjenja i/ili uklanjanja sigurnosnih rizika od značaja za nacionalnu sigurnost Hrvatske (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Svečano potpisivanje ugovora o javnoj nabavi mamografskih uređaja s digitalnom tomosintezom i stereotaksijskom biopsijom za šest hrvatskih bolnica u kojima se radi najviše mamografskih pretraga i najsofisticiranija dijagnostika dojke - KBC Zagreb, KBC Rijeka, KBC Split, KBC Osijek, KBC Sestre milosrdnice i KB Dubrava (9,30 sati, Ministarstvo zdravstva, Ksaver 200a).

ŠIBENIK - Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić boravit će u službenom posjetu Šibeniku, u sklopu kojega će se sastati s gradonačelnikom Željkom Burićem (11 sati, prostorije Grada Šibenika, Trg palih branitelja Domovinskog rata 1). Izjave za medije predviđene su na početku sastanka, koji će biti zatvoren za javnost.

ZAGREB - U povodu izmjena Zakona o zdravstvenoj zaštiti, Samostalni sindikat zdravstva i socijalne skrbi Hrvatske (SSZSSH) i Savez samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) organiziraju konferenciju za novinare s koje će, kako najavljuju, poslati poruku protiv privatizacije zdravstva. O temi će govoriti Stjepan Topolnjak, predsjednik SSZSSH, i Mladen Novosel, predsjednik SSSH (10 sati, Radnički dom, Trg kralja P. Krešimira IV. br. 2, dvorana 427 (IV. kat).

Gospodarstvo:

ROVINJ - Konferencija "Izazov promjene", koju organiziraju Zagrebačka burza i Udruga društava za upravljanje mirovinskim fondovima i mirovinskih osiguravajućih društava, okupit će predstavnike financijske zajednice u Hrvatskoj i regiji te predstavnike tijela državne uprave i kompanija. Na konferenciji, koja se održava do 20. listopada i koja će okupiti oko 400 sudionika, bit će riječi o globalnim i europskim ekonomskim i tržišnim kretanjima te u tom kontekstu i trendovima u Hrvatskoj, kako na tržištu kapitala, tako i u upravljanju imovinom fondova. Prema najavama organizatora, uvodno će se sudionicima obratiti predsjednik Upravnog vijeća Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga Petar-Pierre Matek i guverner Hrvatske narodne banke Boris Vujčić (9,30 sati, Hotel Lone).

ZAGREB - Hrvatska udruga banaka (HUB) na konferenciji za novinare u povodu održavanja "Europskog mjeseca kibernetičke sigurnosti" predstavit će rezultate nedavno provedenog istraživanja o informiranosti i aktivnostima građana koje (ne)poduzimaju kako bi povećali vlastitu sigurnost na internetu i mobitelu (10,00 sati, Velika dvorana HUB-a, Nova Ves 17).

ZAGREB - Jubilarna 15. međunarodna izložba inovacija ARCA 2017. i 9. međunarodni sajam inovacija u poljoprivredi, prehrambenoj industriji i poljoprivrednoj mehanizaciji već tradicionalno predstavljaju presjek kako hrvatskih tako i svjetskih trendova u stvaranju novih inovativnih proizvoda, usluga i tehnologija. Organizator izložbe inovacija i sajma inovacija u poljoprivredi, koje se održavaju od 19. do 21. listopada, je Udruga inovatora Hrvatske u suradnji s partnerima Međunarodnom federacijom nacionalnih saveza inovatora IFIA, Sveučilištem u Zagrebu, Hrvatskom zajednicom tehničke kulture i Nacionalnom i sveučilišnom knjižnicom(11,00 sati, Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, Hrvatske Bratske Zajednice 4).

BIOGRAD - Hrvatska gospodarska komora po prvi put organizira Dane nautike, kongresni program namijenjen gospodarstvenicima iz sektora nautičkoga turizma, koji će se 19. i 20. listopada održati u Biogradu, u sklopu 19. Biograd Boat Showa. Cilj je 1. HGK-ovih Dana nautike iskoristiti veliku zastupljenost nautičkog sektora na jednome mjestu pred kraj nautičke sezone te educirati, komunicirati i prikupiti informacije o ključnim temama koje utječu na pomorstvo i nautički turizam (11,00 sati, Marina Kornati).

ZAGREB - Čelnici tvrtke dm na konferenciji za novinare predstavit će poslovne rezultate dm-a u Hrvatskoj u poslovnoj godini 2016./2017. Uz predstavljanje rezultata poslovanja za razdoblje od 1. listopada prošle do 30. rujna ove godine, članovi Uprave dm-a osvrnut će se i na aktualne trendove i smjer razvoja dm marke (11,00 sati, Matis Absolut Lounge, Trg Stjepana Radića 3).

26. travanj 2024 07:41