Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj

12. Listopad 2017.

Najavljujemo najvažnije događaje u Hrvatskoj za četvrtak, 12. listopada:

ZAGREB - Nastavak 5. sjednice Hrvatskog sabora (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Sjednica Vlade Republike Hrvatske (10 sati, Trg sv. Marka 2). Na dnevnom redu je, među ostalim, Prijedlog odluke o pokretanju postupka pregovora o sklapanju Kolektivnog ugovora za znanost i visoko obrazovanje i imenovanju pregovaračkog odbora Vlade Republike Hrvatske te Prijedlog uredbe o izmjeni Uredbe o klasifikaciji radnih mjesta policijskih službenika.

ZAGREB - Konferencija za novinare Kluba zastupnika Promijenimo Hrvatsku na kojoj će se govoriti o tomu kako novi prijedlogu Zakona o zdravstvenoj zaštiti štiti solidarno, besplatno i dostupno javno zdravstvo. Na konferenciji će govoriti zastupnik Ivan Lovrinović, članica radne skupine za izradbu nacrta Zakona o zdravstvenoj zaštiti Marija Divić, u ime Hrvatske udruge koncesionara primarne zdravstvene zaštite Josip Rodić, Jozo Ezgeta i Sanja Klajić Grotić (11 sati, Hrvatski sabor, dvorana Ivana Kukuljevića, Trg sv. Marka 6).

BJELOVAR - Svečani ispraćaj 1. hrvatskoga kontigenta u okviru borbene skupine pod vodstvom Sjedinjenih Američkih Država (HRVCON-a eFPBG - USA) u Republiku Poljsku. Svečanom ispraćaju nazočit će izaslanik predsjednice Republike Hrvatske i vrhovne zapovjednice Oružanih snaga, načelnik Glavnoga stožera OSRH general zbora Mirko Šundov te potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar obrane Damir Krstičević. U Poljsku u borbenu skupinu pod vodstvom SAD-a upućuje se jedna bitnica samovoznih višecjevnih lansera raketa (10 sati, vojarna Bilogora).

ZAGREB - Objava presude glavnom tajniku HNS-a Srećku Ferenčaku i suoptuženik Petru Turkoviću, koji su svojim obranama ponovno odbacili optužbe u "aferi Nanbudo", zbog koje su ranije dva puta nepravomoćno osuđivani, ali im je presude ukidao Vrhovni sud (13 sati, Županijski sud, Trg Nikole Šubića Zrinskog 5).

Gospodarstvo:

ZAGREB - Konferencija Dan hrvatskih financijskih institucija, u organizaciji Hrvatske gospodarske komore u suradnji s Ekonomskim fakultetom u Zagrebu te uz partnere Ministarstvo financija, HANFA-u, HBOR, AZOP i HAMAG BICRO. Skup će otvoriti predsjednik HGK Luka Burilović, savjetnik predsjednice Republike Hrvatske za gospodarstvo Marko Jurčić, pomoćnik ministra financija Stipe Župan i dekan Ekonomskog fakulteta u Zagrebu Lajoš Žager (10,00 sati, Hotel Westin, Kršnjavoga 1).

ZAGREB - Prvi Investicijski forum zdravlja i turizma Adriatic regije koji tehnički organizira Medicinska grupa d.o.o , a na kojem će se predstaviti projekti iz područja zdravstvene i turističke sfere, s riješenim lokacijsko-imovinsko-pravnim odnosima, koji su prostorno i urbanistički određeni te tehnološki postavljeni prema dozvoljenim sadržajima i namjenama (9,00 sati, hotel Sheraton, Ulica kneza Borne 2).

OPATIJA - Okrugli stol "Energetska unija - mogućnosti i izazovi u Hrvatskoj" u organizaciji Instituta za razvoj i međunarodne odnose (IRMO) u suradnji s Predstavništvom Europske komisije u Hrvatskoj i Pravnim fakultetom Sveučilišta u Rijeci. Govornici na panelu sagledat će Energetsku uniju Europske unije kao okvir za provođenje reformi. Analizirati će se ključni aspekti Energetske unije koji se odnose na tehnološki razvoj, tržišno natjecanje, energetsku tranziciju, prilike za gospodarstvo, dekarbonizaciju, kao i ulogu nevladinih organizacija u kreiranju i provedbi politika Energetske unije (10,30 sati, Jean Monnet međusveučilišni centar izvrsnosti, Vladimira Nazora 2).

27. travanj 2024 05:49