Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: Dani energetike na FER-u

07. Svibanj 2018.

Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za ponedjeljak, 7. svibnja: 

SPLIT - Na proslavi Dana grada Splita i svetkovine sv. Dujma, zaštitnika Splita, nazočit će predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović.  Nakon tradicionalne procesije od katedrale do prigodnog oltara na splitskoj Rivi, svečano misno slavlje predvodit će šibenski biskup Tomislav Rogić (10 sati).

ZAGREB - Druga simulirana saborska sjednica studenata na kojoj sudjeluju studenti Sveučilišta u Zagrebu i Veleučilišta u Rijeci (od 9 do 15 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6). Na simuliranoj sjednici 128 studenata prava, ekonomije i politologije raspravljat će o izmjeni Ustava, vezano uz odluke od nacionalne važnosti za hrvatske građane koje trebaju biti donesene putem referenduma. Sudionicima će se tom prilikom obratiti i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković.

ZAGREB - Nastavak 11. sjednice zagrebačke Gradske skupštine (9 sati, Stara gradska vijećnica, Ulica sv. Ćirila i Metoda 5/I).

VINKOVCI - Regionalni skup o mogućnostima pripreme EU projkata od šireg interesa za prehrambeno-proizvođački sektor i razvoj Slavonije, Baranje i Srijema (Velika županijska vijećnica, Glagoljaška 27). Skupu će nazočit  i ministrica regionalnog razvojai fondova EU Gabrijela Žalac.

ZAGREB - Predstavljanje projekta pod nazivom "Rekonstrukcija studentskih naselja Stjepan Radić i Cvjetno naselje" u okviru "Dana otvorenih vrata EU projekata" (12 sati, SN "Cvjetno naselje", Studentski kljub u 7. paviljonu, Odranska 8).

ZAGREB - U okviru Zagrebačkog energetskog tjedna održat će se Dani energetike na FER-u u organizaciji Zavoda za visoki napon i energetiku (ZVNE). Uz okrugli stol o "Demokratizaciji i decentralizaciji elektroenergetskog sektora", koji će okupiti vodeće hrvatske institucije, poduzeća i udruge koje se bave energetikom, organizatori najavljuju da će se gosti moći upoznati sa znanstveno istraživačkim projektima iz područja energetike na FER-u te primjerice moći rukovati "svjetlosnim mačevima", posjetiti zračni tunel, provozati se malim električnim vozilom i sl. (10,00 sati, Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, Unska ulica 3).

27. travanj 2024 01:54