Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: Javno okupljanje i konferencija Sindikata hrvatskih učitelja ispred MZO-a

01. Ožujak 2018.

Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za četvrtak, 1. ožujka, 2018.:

ZAGREB - Nastavljena će biti 7. sjednica Hrvatskoga sabora (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg Svetog Marka 6).

ZAGREB - Redovita sjednica Vlade Republike Hrvatske (10 sati, Banski dvori, Trg Svetog Marka 2).

ZAGREB - Obilježavanje 25. obljetnice osnivanja Antiterorističke vojne policije Oružanih snaga Republike Hrvatske i 15. obljetnice upućivanja prvog voda Vojne policije u mirovnu operaciju ISAF u Afganistanu (11 sati, vojarna „Croatia“, Sarajevska cesta 7. - predstavnici medija trebaju doći  najkasnije do 10,45 sati). Na svečanosti će sudjelovati i predsjednica Republike i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, koja će se obratiti nazočnima. U sklopu proslave bit će organiziran i taktičko-tehnički zbor naoružanja i vojne opreme.

ZAGREB - Održava se 32. tematska sjednica Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Hrvatskog sabora. Odbor će provesti raspravu o slučajevima uskraćivanja međunarodne zaštite u Hrvatskoj, a na koje su pozornost skrenuli pučka pravobraniteljica, nevladine udruge i mediji. Na sjednicu su pozvani predstavnici Ministarstva unutarnjih poslova, pučka pravobraniteljica, pravobraniteljica za djecu, predstavnici Državnog odvjetništva Republike Hrvatske, UNHCR-a i UNICEF-a, Hrvatskog crvenog križa, Hrvatskog pravnog centra, Isusovačke službe za izbjeglice, Centra za mirovne studije i Udruge zemljani -  Are you Syrious? (12 sati, Hrvatski sabor, dvorana "Ivan Mažuranić", Trg Svetog Marka 6).

ZAGREB - U središnjici Socijaldemokratske partije Hrvatske održat će se press konferencija na temu "Prijedlog izmjena i dopuna Zakona o najmu stanova ili kako od hrvatskih građana napraviti socijalne slučajeve". Na press konferenciji će govoriti članovi Predsjedništva SDP-a, ujedno i saborsko zastupnici Peđa Grbin i Franko Vidović (10 sati, Iblerov trg 9).

ZAGREB - U organizaciji Sindikata hrvatskih učitelja ispred Ministarstva znanosti i obrazovanja održat će se javno okupljanje i konferencija za medije na temu "Socijalni dijalog, a ne monolog!", vezan uz sklapanje kolektivnog ugovora za zaposlenike u osnovnoškolskim ustanovama. Na konferenciji za medije sudjelovat će čelnici Sindikata (12 sati, MZO, Donje Svetice 38).

ZAGREB - Hrvatsko torakalno društvo "Toraks" priređuje javnu tribinu "Novosti u liječenju raka pluća" kojoj je cilj dodatno informirati i educirati javnost o suvremenim metodama liječenja raka pluća koje su odsad dostupne i u Hrvatskoj. O problemu bolesti raka pluća govorit će tim vrhunskih stručnjaka, Miroslav Samardžija, Marko Jakopović, Swen Seiwerth i drugi (10,30 sati, prostorije Hrvatskog torakalnog društva "Toraks", Dukljaninova 3). Bolesnicima koji boluju od raka pluća nemalih stanica od 1. ožujka ove godine u Hrvatskoj će biti dostupna četiri inovativna lijeka, nove terapije koje se već standardno koriste u liječenju raka pluća nemalih stanica u razvijenim zemljama. Odlukom Upravnog vijeća HZZO-a ovi lijekovi uvrštavaju se u Osnovnu listu lijekova, odnosno u Popis posebno skupih lijekova.

ZAGREB - Najveća europska konferencija o zdravstvenom turizmu HTI po 8. puta će okupiti predstavnike tog segmenta turizma, ali i brojne druge iz Europe i svijeta te od 1. do 3. ožujka raspraviti stanje i trendove u toj industriji, s naglaskom na Hrvatsku i Europu (9,00 sati, Hotel Westin, Kršnjavoga 1).

 

27. travanj 2024 09:00