Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj - Otvaranje moderniziranog pogona Sirele, rasprava o stečaju Uljanika

17. Svibanj 2019.

Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za petak 17. svibnja:

PAZIN - Trgovački sud održat će ročište radi rasprave o pretpostavkama za otvaranje stečajnog postupka u Uljaniku d.d. (u 9,30 sati, Trgovački sud, Dršćevka 1, sudnica 2)

OPATIJA - Fiskalna politika te trendovi na tržištu financijskih usluga neke su od tema drugog dana konferencije "Hrvatsko novčano tržište", koju organizira Tržište novca. O fiskalnoj politici govorit će ministar financija Zdravko Marić. (u 10,00 sati, Hotel Milenij, Maršala Tita 109)

ZAGREB - Na konferenciji 4. industrijska revolucija bit će uz ostalo riječi o važnosti digitalne transformacije za Hrvatsku, inovativnom gospodarstvu za industriju 4.0, itd. Konferenciju organizira poslovni tjednik Lider, a cilj joj je predstaviti domete i utjecaje promjena koje nosi 4. industrijska revolucija. (u 10,00 sati, Branimir centar, Branimirova 29)

BJELOVAR/HERCEGOVAC - Premijer Andrej Plenković sudjelovati će na svečanom otvorenju proširenog i moderniziranog proizvodnog pogona bjelovarske Sirele, a predviđeno je i njegovo prigodno obraćanje. Na otvaranju pogona tvrtke Sirela sufinanciranog s 21,4 milijuna kuna iz mjere 4. Programa ruralnog razvoja, uz premijera će biti i potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić (11,00 sati, Tvornica Sirela, Ulica Velike Sredice 9). Tolušić će nakon toga u Hercegovcu otvoriti novo skladište krumpira s pratećim sustavom, tvrtke Adria Snack Company koje je sufinancirano s 9,9 milijuna kuna iz mjere 4 Programa ruralnog razvoja. (13,00 sati)

ŠTRIGOVA - Otvorenje 20. enogastronomske manifestacije Urbanovo koja će u tri dana okupiti proizvođače vina i vinarske opreme, poljoprivredne proizvođače, poduzetnike, tradicijske obrtnike. Ova manifestacija je prilika da se svi oni upoznaju s najnovijim trendovima u proizvodnji i primjeni vinogradarskih i vinarskih uređaja i opreme. Na otvorenju će sudjelovati ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat. (13,00 sati, Športska dvorana OŠ Štrigova, Štrigova 126 a)

GUNJA - U Gunji će biti obilježen početak radova na modernizaciji lijevoobalnih savskih nasipa od Račinovaca do Nove Gradiške, na dionici crpna stanica Konjuša - Topola. Investicija je vrijedna 55,9 milijuna kuna, rok izvođenja projekta je 20 mjeseci, a financira se putem Operativnog programa "Konkurentnost i kohezija 2014.-2020". Početku radova nazočiti će župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić, generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković, načelnici općina te predstavnici izvođača radova i stručnog nadzora (12 sati, granični prijelaz Gunja).

GUNJA - U povodu 5. obljetnice katastrofalne poplave u županjskoj Posavini, Vukovarsko-srijemska županija organizira konferenciju na kojoj će se analizirati stanje na području koje je bilo poplavljeno kao i ulaganje u sustav civilne zaštite. Učinjeno će prezentirati županijski Stožer civilne zaštite, Razvojna agencija te županije, Hrvatske vode i Ravnateljstvo za civilnu zaštitu Ministarstva unutarnjih poslova (10 sati, Društveni dom, Vladimira Nazora 113).

ZAGREB - Hrvatska vatrogasna zajednica najavit će na konferenciji za novinare vježbu "Sigurnost 19", koja će se održati u Divuljama s ciljem da se provjeri spremnost i koordinacija snaga koje sudjeluju u provedbi zadaća tijekom ljetne požarne sezone (11 sati, Selska cesta 90a). Sudjelovat će glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković, zapovjednik Zapovjedno-operativnog središta Glavnog stožera Oružanih snaga Krešo Tuškan i načelnik Sektora u Ravnateljstvu civilne zaštite Mladen Vinković.

ZAGREB -  Praćenje ispunjavanja obveza Hrvatske radioteleviziije (HRT) definiranih Zakonom o HRT-u i Ugovorom s Vladom te godišnje izvješće Povjerenika za korisnike usluga HRT-a o pritužbama i prijedlozima za 2018. godinu, teme su sjednice Programskog vijeća Hrvatske radiotelevizije (12 sati, Prisavlje 3, objekt B – 30, 1. kat, dvorana 107 a).

ZAGREB - U povodu Međunarodnog dana borbe protiv homofobije, bifobije i transfobije Udruga Zagreb Pride predstavit će platformu za prijavu zločina iz mržnje prema LGBTIQ osobama Rozi megafon, kojoj je cilj informirati i educirati o zločinu iz mržnje te povećati broj prijava (10 sati, ulaz u kompleks Katran, Radnička 21-27, kod rotora).

EU IZBORI

VARAŽDIN - SDP će sa svojim kandidatkinjama i kandidatima na izborima za Europski parlament održati drugi u nizu završnih predizbornih skupova (18 sati, Kazališni trg, u slučaju kiše skup će biti u HNK Varaždin).

KARLOVAC - "Mladi u EU - prilika za aktivno sudjelovanje u EU", tema je panela koji u povodu EU izbora organizira Mladež HDZ-a Karlovca (19 sati, Gradska knjižnica "Ivan Goran Kovačić", Ilirska dvorana). Među panelistima su nositelj liste HDZ-a na europskim izborima Karlo Ressler i kandidatkinja Nikolina Brnjac.

ZAGREB - Na konferenciji za novinare Mosta nezavisnih lista, na kojoj će sudjelovati kandidati za Europski parlament Božo Petrov, Ivan Prskalo i Robert Podolnjak, govoriti će se o uvođenju eura i opasnostima koje očekuju hrvatsku ekonomiju i građane ukoliko u eurozonu uđemo prije nego su ostvareni za to potrebni uvjeti (11,30 sati, ispred Hrvatske narodne banke, Trg hrvatskih velikana 3).

KARLOVAC - Kandidatkinja GLAS-a na listi Amsterdamske koalicije za EU izbore Anka Mrak-Taritaš družit će se s građanima na gradskoj tržnici (9,30 sati).

PULA - Tema konferencije za novinare IDS-a bit će podrška organizacija bošnjačke nacionalne manjine kandidaturi Valtera Flege za Europski parlament. Uz Flegu, govorit će glavni tajnik IDS-a Giovanni Sponza te predstavnici SDAH-a na čelu s Muhamedom Muratagićem (11 sati. Splitska 3).

OSIJEK - Kandidat SDSS-a na izborima za Europski parlament Dejan Jović održat će u prostorijama SKD "Prosvjeta" predavanje na temu "Europa i mi: Kuda dalje" (19 sati, Matije Gupca 32).

ZAGREB - Na konferenciji za novinare HSLS-a bit će proglašen pobjednik HSLS-ova natječaja za najvećeg prodavača magle na ovogodišnjim izborima za Europski parlament. Govorit će kandidati Saša Poljanec-Borić i Vladimir Andrić (11 sati, Zrinjevac 17).

PULA - "Stečaj Uljanika: Gdje je nestao novac poreznih obveznika", tema je konferencije za novinare Stranke rada i solidarnosti ispred brodogradilišta Uljanik. Govorit će predsjednik stranke Milan Bandić i kandidat na EU izborima Hrvoje Burić (12,30 sati).

ZAGREB - Kandidati koalicije "Možemo, Nova ljevica i ORaH  održati će konferenciju za medije i akciju povodom, kako su naveli, zaboravne politike SDP-a (10,30 sati, Iblerov trg, ispred ulaza u zgradu SDP-a). Govorit će Tomislav Tomašević, Rada Borić, Dragan Markovina i Sandra Benčić.
ZAGREB - Kandidat HNS-a Tome Antičić predstavit će program znanosti, obrazovanja i tehnologije za Europski parlament, a potporu će mu dati i ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak (11,15 sati, Cvjetni trg).
RIJEKA - Narodna stranka - Reformisti održat će konferenciju za novinare o društveno poticanoj stanogradnji - Naselje Hostov Breg (10,30 sati, Zametskog korena 42). Govorit će Radimir Čačić, Zemir Delić i Anita Velić Fabijanić.
ZAGREB - "Dugine obitelji u Europi: zaštita temeljnih prava djece i LGBTI roditelja", tema je predizbornog sučeljavanja predstavnika lista za EU parlament koju organizira udruga "Dugine boje" u povodu Međunarodnog dana borbe protiv homofobije i transfobije (11 sati, prostor udruge Roda, Žerjavićeva 10).
26. travanj 2024 22:57