Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj - Saborska rasprava o zakonu o željeznicama

31. Siječanj 2019.

Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za četvrtak, 31. siječnja:

ZAGREB - Hrvatski sabor će nastaviti sjednicu raspravom o prijedlogu Zakona o pristupačnosti mrežnih stranica i programskih rješenja za pokretne uređaje tijela javnog sektora kojim se u hrvatsko zakonodavstvo prenosi EU direktiva, nakon koje slijedi rasprava o prijedlogu zakona o željeznici. (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

PLOČE/METKOVIĆ/OPUZEN/KOMARNA - Premijer Andrej Plenković boravit će u četverodnevnom posjetu Dubrovačko-neretvarnskoj županiji. U četvrtak će u Pločama, u pratnji  potpredsjednika Vlade i ministra obrane Damira Krstičevića i načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH generala zbora Mirka Šundova, posjetit vojarnu "116. brigade Hrvatske vojske“ u kojoj je smještena Satnija mornaričko-desantnog pješaštva (13 sati, Ulica Stjepana Radića 10). Predstavnici medija bi  u vojarnu trebali doći najkasnije do 12,45 sati. Premijer Plenković će se u 14 sati u Metkoviću sastat s gradonačelnikom Grada Metkovića Daliborom Milanom (Gradska knjižnica Metković, Ulica kralja Zvonimira), a u Opuzenu s gradonačelnikom tog grada Ivom Mihaljevićem. Također, u tom gradu će obići radove na gradilištu projekta "Uređenje obale Male Neretve i zaobalja". U Komarni će u 16,15 sati obići gradilište Pelješkog mosta te razgovarati s predstavnicima Hrvatskih cesta i izvođača radova.

ZAGREB - Okrugli stol na temu "Žena ima pravo" organizira saborski zastupnik stranke Demokrati Mirando Mrsić ( 11 sati, dvorana Ivana Mažuranića, Hrvatski sabor, Trg. sv. Marka 6). Tema je posvećena pravu žene na izbor i Prijedlogu zakona o zdravstvenim mjerama za ostvarivanje prava na slobodno odlučivanje o rađanju djece predlagatelja zastupnika Mrsića.

ZAGREB - Konferencija za medije Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba (11 sati, kneza Branimira 71b). Na konferenciji će biti predstavljena nova oprema za satelitsku komunikaciju i dat će se godišnji izvještaj o postupanju žurnih službi u 2018. godini.

ZAGREB - Programom državnih potpora za iznimno osjetljive sektore u poljoprivredi, koji je u javnoj raspravi do 7. veljače, predviđaju se potpore poljoprivrednicima u ukupnom iznosu od 131 milijun kuna, pri čemu gotovo polovina tog iznosa za sektor mliječnog gospodarstva.

23. travanj 2024 14:13