Korona i biznis
27. kolovoz 2019.

Danas u Hrvatskoj - SDP predstavlja plan za povećanje plaća u zdravstvu i školstvu

Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za utorak 27. kolovoza:

ZAGREB - Predsjednik Vlade Andrej Plenković primit će predstavnike Istarske županije i Opće bolnice Pula. Uz premijera bit će ministar zdravstva Milan Kujundžić i državni tajnik u Ministarstvu zdravstva Željko Plazonić. Snimatelji i fotoreporteri mogu snimiti početak sastanka o kojem će biti izviješteni priopćenjem (14 sati, Markov trg 2).

ZAGREB - Regionalna koordinacija udruga obitelji nestalih osoba s prostora bivše Jugoslavije održat će konferenciju za medije u povodu obilježavanja Međunarodnog dana nestalih osoba na kojoj će upozoriti na dugotrajnost procesa rješavanja sudbina nestalih osoba i apelirati na ubrzanje procesa. Od institucija vlasti tražit će da ulože dodatne napore i ispune obaveze kroz usvojene zakone, potpisane bilateralne sporazume, protokole i deklaracije vezane za rješavanje sudbina nestalih osoba iz ratnih sukoba 90-tih godina (14 sati, Hotel Palace, Trg Josipa Jurja Štrosmajera 10).

ZAGREB - Konferencija za medije SDP-a na kojoj će predsjednik SDP-a Davor Bernardić, članovi Savjeta za zdravstvo i Savjeta za obrazovanje SDP-a predstaviti SDP-ov plan za povećanje plaća u zdravstvu i školstvu (10,30 sati, Trg Drage Iblera 9).

ZAGREB - Krajem lipnja ove godine u Zagrebu je bilo nešto više od 385 tisuća zaposlenih, a manje od 15 tisuća nezaposlenih, uz stopu registrirane nazaposlenosti daleko ispod državnog prosjeka, na 3,7 posto, proizlazi iz podataka zagrebačke statistike. Po podacima Odjela za statistiku Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada, u Zagrebu je krajem lipnja bilo ukupno 385.261 zaposleni, što je za 0,2 posto više nego krajem svibnja. Broje nezaposlenih je, pak, na mjesečnoj razini pao za 1,8 posto i u Zagrebu ih je bilo 14.959.