Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: Sjednica Vijeća za nacionalnu sigurnost

28. Svibanj 2018.

Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za ponedjeljak, 28. svibnja:

ZAGREB - Sjednica Vijeća za nacionalnu sigurnost održat će se u Uredu predsjednice (9,30 sati, Pantovčak 241). Iz Ureda napominju kako fotografi i snimatelji mogu snimiti početak sastanka nakon kojeg će biti objavljeno priopćenje.

ZAGREB - Na svečanoj akademiji u prigodi 27. obljetnice ustroja i Dana Oružanih snaga RH sudjelovat će i hrvatska predsjednica i Vrhovna zapovjednica Oružanih snaga RH Kolinda Grabar-Kitarović te predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković (12 sati, Koncertna dvorana "Vatroslav Lisinski", Trg Stjepana Radića 4).

ZAGREB - U Ministarstvu znanosti i obrazovanja održat će se svečanost potpisivanja 17 ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava u sklopu Poziva "Ulaganje u organizacijsku reformu i infrastrukturu sektora istraživanja, razvoja i inovacija". Na svečanosti će govoriti ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije (SAFU) ​Tomislav Petric te državna tajnica Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Spomenka Đurić. Ministarstvo znanosti i obrazovanja osiguralo je novih milijardu kuna iz EU fondova za vrhunsku opremu i znanstvenu infrastrukturuRiječ je o najvećem ulaganju u znanstvenu infrastrukturu i opremu u posljednjih deset godina (9,30 sati, Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Multimedijalna dvorana, Donje Svetice 38) .

ZAGREB - Svečanost uručivanja Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za uspješne prijavitelje u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga "Specijalističko usavršavanje doktora medicine" iz Europskog socijalnog fonda. riječ je o 82 milijuna kuna bespovratnih sredstava za 21 dom zdravlja i zavoda za hitnu medicinu jedinica područne (regionalne) samouprave, a istima je obuhvaćeno financiranje 76 specijalizanata na primarnoj razini zdravstvene zaštite (10,30 sati, Ministarstvo zdravstva, Velika dvorana, Ksaver 200a).

ZAGREB - Svečano otvaranje 53. Međunarodne vrtne izložbe "Floraart" koja se održava od 28. svibnja do 3. lipnja na prostoru jezera Bundek (13 sati).

POREČ - Prva konferencija o golf turizmu Hrvatske, u organizaciji LUX Promocije i pod pokroviteljstvima Ministarstva turizma, Hrvatske gospodarske komore, Hrvatskog olimpijskog odbora, Državnog ureda za sport i Grada Poreča.

27. travanj 2024 04:58