Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj: ‘U čijem interesu radi HRT?‘

07. Lipanj 2017.

ZAGREB - Aktualnim prijepodnevom Hrvatski sabor počet će novu sjednicu, na kojoj bi premijer Andrej Plenković trebao predstaviti četiri nova ministra - unutarnjih poslova, zaštite okoliša, pravosuđa i uprave, zatražiti od Sabora da im iskaže povjerenje i time potvrditi da ima većinu u parlamentu. U Aktualnom prijepodnevu pitanja premijeru i članovima Vlade postavit će 39 zastupnika - 15 iz HDZ-a, devet iz SDP-a, tri iz Mosta, dva iz HNS-a itd. Ždrijeb je odlučio - prvi će pitanje postaviti nezavisni Vladimir Bilek, a posljednji HDZ-ov Franjo Lucić (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Središnji odbor Hrvatske narodne stranke-liberalnih demokrata (HNS) (17 sati, Središnji ured HNS-a, Kneza Mislava 8).

ZAGREB - Nacionalna konferencija "Unapređenje alternativne skrbi za djecu bez pratnje u Republici Hrvatskoj" s međunarodnim sudjelovanjem. Cilj konferencije je upoznavanje stručne, ali i ukupne javnosti s potrebama i izazovima u području skrbi o djeci bez pratnje u Hrvatskoj, rezultatima projektnih aktivnosti i primjerima dobre prakse alternativne skrbi iz drugih zemalja. Konferenciju će otvoriti predstavnici organizatora -  predsjednik Centra za nestalu i zlostavljanu djecu iz Osijeka Tomislav Ramljak, predsjednik Centra za nestalu i zlostavljanu djecu iz Osijeka i Marea Grinvald iz organizacije Save the Children (10 sati, Hotelu Dubrovnik, Gajeva 1).

ZAGREB - Javna tribina pod nazivom "U čijem interesu radi HRT?" u organizaciji Centra za zaštitu slobode javnog izražavanja HND-a i Udruge obveznika RTV pristojbe "Pretplatnik". Teme javne tribine su - radi li  HRT u interesu javnosti ili u interesu politike i drugih elita, je li pojam "javni interes" pogodan  za manipuliranje, postoje li objektivni kriteriji po kojima HRT određuje javni interes, kako HRT može iz nadzora vjerodostojnog zastupanja javnog interesa isključiti političke interese i je li transparentnost poslovanja HRT-a u interesu javnosti. Gosti tribine su prof. dr. Marko Milosavljević s Katedre za novinarstvo FDV Sveučilišta u Ljubljani, odvjetnica Vesna Alaburić, osnivačica i suradnica Centra za zaštitu slobode javnog izražavanja HND-a i novinar Zvonko Varošanec. Na tribini sudjeluju prof. dr. Nada Zgrabljić Rotar, predsjednica udruge "Pretplatnik" i suradnica Centra za zaštitu slobode javnog izražavanja HND-a, predsjednik HND-a Saša Leković i članovi udruge "Pretplatnik" (11 sati  Novinarski dom, Perkovčeva 2).

26. travanj 2024 21:08