Aktualno
StoryEditor

Dubioza kolektiv, Elemental, TBF.., na šibenskoj ‘Adventuri‘

25. Studeni 2017.

Dubioza kolektiv, Elemental, TBF, Mayales, Detour, Neno Belan, Amy Winehouse tribute band, Fenix i Opća opasnost samo su neka imena koja će zabavljati Šibenčane i njihove goste na "Adventuri" od 6. prosinca do 1. siječnja u jedinom plastic-free adventu u Hrvatskoj.

Adventski program u Perivoju Roberta Visianija stajat će 400 tisuća kuna, od čega će sponzori dati 300 tisuća, a 100 tisuća grad. Za Novu godinu nastupit će Dubioza kolektiv, za što će biti izdvojeno 62.500 eura.

Grad-tvrđava adventske će svijeće zapaliti na svojoj najstarijoj "fortici" te će tako Šibenik dobiti, ako ne najveći, onda sigurno najstariji adventski vijenac – Tvrđavu sv. Mihovila.

"Adventura" i doček Nove godine pokazat će Šibenčanima i njihovim gostima da je Šibenik postao grad u kojem se i u zimskom razdoblju može ugodno boraviti, rekao je šibenski gradonačelnik Željko Burić.

Šibenik grad kao kvalitetno odredište u adventu

Organizacija "Adventure" i dočeka Nove godine povjerena je Javnoj ustanovi Tvrđavi kulture Šibenik.

"Prije Dubioze nastupit će Elemental", najavila je ravnateljica Javne ustanove Tvrđava kulture Šibenik Gorana Barišić-Bačelić te dodala kako žele ponoviti "sjajnu priču" iz 2014. i ponovno istaknuti grad kao kvalitetno odredište u adventu.

>>>Advent u Europi: Evo kako to radi Zagreb i Hrvatska

Šibenski dogradonačelnik Paško Rakić rekao je kako su za "Adventuru" izabrali 24 pravne osobe s kreativnom i raznovrsnom ugostiteljskom i trgovačkom ponudom u adventskim kućicama od 10 sati do 23 sata radnim danom, a vikendom do jedan sat poslije ponoći.

Glazbeni program "Adventure" na Kraljevu dvoru otvara TBF, a u prosincu će u Šibeniku nastupiti i Mayales, Detour, Opća opasnost, Auguste, Mnogi Drugi i tako dalje. Prvi dan nove godine nastupaju Neno Belan i Fiumensi.

Ponovno će se održati i Freetulada, najavila je jedna od organizatorica programa Morana Periša.

"Nadam se da će prepoznatljivo za Šibenik postati i puštanje lampiona na Badnju večer, od čije će prodaje prihod, kao i lani, ići u dobrotvorne svrhe", rekao je direktor Turističke zajednice grada Šibenika Dino Karađole.

Bonus video:

https://www.youtube.com/watch?v=FZZJeMKJV3M

27. travanj 2024 00:37