Korona i biznis
16. ožujak 2018.

Ericsson Nikola Tesla i Ministarstvo zdravstva potpisali ugovor vrijedan 14 milijuna kuna

Ericsson Nikola Tesla i hrvatsko Ministarstvo zdravstva potpisali su 14 milijuna kuna vrijedan ugovor, koji je vezan uz niz rješenja koji će osigurati efikasnije upravljanje zdravstvenim sustavom, objavila je u petak kompanija Ericsson Nikola Tesla.

Poslovi na kojima će raditi Ericsson Nikola Tesla vezani su uz centralni upravljački sustav za upravljanje organizacijskom strukturom zdravstvenog sustava, centralni sustav komunikacije s bolnicama, sustav za automatsko dnevno prikupljanje svih zdravstvenih indikatora, analizu podataka, strukturirane objave na webu iz svih bolnica u Hrvatskoj te nadogradnju sustava fakturiranja iz bolnica, navodi se u priopćenju.

>>>Šveđani ulažu 50 milijuna eura u softverski centar u Hrvatskoj

Centralizirani sustav omogućuje olakšano prikupljanje faktura iz bolnica, uz automatiziranje kontrole nad potrošnjom bolnica, kao i transparentno centralizirano obavještavanje o potrošnji i učinkovitosti bolnica.

Uspostavljanje centralnog sustava obavijesti olakšava isto tako pravovremeno signaliziranje o poremećajima u opskrbi tržišta lijekova, kao i situacijama u kojima je planirana nedostupnost Centralnog zdravstvenog informacijskog sustava Hrvatske, u slučajevima poput održavanja i slično, ističu iz Ericssona Nikole Tesle.

>>>Nastavak suradnje Ericssona Nikole Tesle i HT Eroneta

- Korištenjem međunarodno priznatih informatičkih protokola i standarda za eZdravstvo osigurava se interoperabilnost između nacionalnih sustava kao i usklađenost sa svjetskim tehnološkim trendovima. S obzirom na osjetljivost podataka kojima raspolaže, čitav sustav primjenjuje visoke standarde vezane uz informacijsku sigurnost i zaštitu osobnih podataka, navodi se u priopćenju.

Planirani završetak projekta je do kraja ove godine.