Aktualno
StoryEditor

HDZ-ov peh s blindiranim mrcinama

28. Listopad 2017.

Javnost se ovih dana zabavlja nabavom dvaju blindiranih automobila koje je MUP namjerio kupiti po ukupnoj cijeni od 13 milijuna kuna. Moja prva pomisao bila je da se to Vlada napokon priprema za žestoke reforme. No opet ništa.

Premijer je odmah sljedećeg dana izjavio da mu ne treba takav automobil koji mora biti neprobojan za većinu metaka, imati nosač strojnog naoružanja, senzor za suzavac, mogućnost vožnje s propucanim gumama, snagu od 460 konja… Ne trebaju ga ni predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović ni predsjednik Sabora Gordan Jandroković, koji se također ubrajaju u prvu kategoriju štićenih osoba.

>>>Nosači za strojnice i najmanje 460 KS: MUP kupuje blindirane limuzine za prijevoz štićenih osoba

U MUP-u su petljali da osim za štićene osobe blindirana vozila nabavljaju za potrebe osiguranja ‘stranih delegacija, ali i zbog priprema za skorašnje predsjedanje Europskom unijom’. Što će biti za više od dvije godine.

>>>MUP dobio suglasnost za najam 545 vozila putem leasinga, osigurano 5,15 milijuna kuna iz proračuna

Pa taj HDZ stvarno nema sreće s blindiranim autima. Sanaderu je Robert Ježić svojedobno nabavio blindirani BMW od 4,2 milijuna kuna, a sad Plenkovićev ministar Božinović nabavlja čak dvije, još skuplje blindirane mrcine.

02. svibanj 2024 05:59