Aktualno
StoryEditor

‘Hrvatska Carrie Bradshaw‘: Rosie Kugli predstavila zbirku kolumni Keks i glad

13. Svibanj 2017.

Zbirka kolumni Keks i glad naše poznate spisateljice ljubića Rosie Kugli, svojedobno objavljivana u časopisu i portalu Ženska posla, promovirana je u prepunoj dvorani Klovićevih dvora u Zagrebu. Kako je istaknuto na promociji, zahvaljujući kolumnama, čitateljice su Rosie Kugli prozvale hrvatskom Carrie Bradshaw.

Dvorana Klovićevih dvora bila je pretijesna za sve one koji su željeli nazočiti promociji knjige Keks i glad, a sudeći po interesu, možda nećemo još dugo čekati na drugo izdanje.

U kraćim formama Kugli je opisivala najčešće muško-ženske odnose, a na predstavljanju knjige urednica Lana Milčec naglasila je kako je bilo izuzetno teško suziti izbor kolumni na brojku od 30 jer nije bilo lako ostaviti neke za neko drugo izdanje, a ponajviše nije bilo lako odoljeti, kako se izrazila, šarmu svake pojedine kolumne.

- Jer u svakoj od njih nalazite „onaj“ komadić sebe o kojem ne govorite naglas ili o kojem prešućeno razmišljate. U svakoj od njih ima pomalo od svega… suza, smijeha, odnosa, karaktera, kritika, osvrta, satire, sreće, politike, cinizma, realnosti. Jednostavno, života! Rosie Kugli pisala je mnogo o životu, a na vama je da sa sigurne udaljenosti provjerite koliko je bila u pravu. I zapamtite, ovo nije još jedan Seks i grad. Ovo je Keks i glad - knjiga o pravim istinama u životu - zaključila je Milčec.

O čemu svi mi razmišljamo, ali ne na glas

Sanja Rešić Herak, vlasnica portala Ženska posla, inicirala je objavljivanje ove zanimljive knjige koja je, kako je rekla, ‘skup, ne crtica, već krivulja života po kojima je svaka od nas ponekad kročila‘.

- Rosie Kugli je u časopisu Ženska posla započela kao svojevrstan pilot projekt, ali suradnja se nakon dugog niza godina pretvorila u prijateljstvo. Ljudi koji su pratili Rosieine kolumne, nekoliko godina nakon gašenja časopisa i dalje pišu i traže Rosie, stoga je odluka o izdavanju knjige bila neupitna i nametnula se kao jedina logična. Keks i glad predstavlja različite teme, različite opservacije, različite priče, ali sve se na kraju vrti oko muško-ženskih odnosa i onoga što nas u životu tišti i o čemu svi mi razmišljamo, ali ne na glas. Tako je nekako Rosie postala naš glas – istaknula je Rešić Herak.

Dvorana Klovićevih dvora bila je pretijesna za sve one koji su željeli nazočiti promociji knjige Keks i glad, a sudeći po interesu, možda nećemo još dugo čekati na drugo izdanje.

05. svibanj 2024 03:44