Aktualno
StoryEditor

Huawei nadograđuje grafičke čipove mobitela - bit će 60 posto učinkovitiji

03. Srpanj 2018.

Ljubitelji mobilnih igrica više neće morati kupovati novi model pametnog telefona kako bi mogli preuzeti najnovije igrice jer je onaj ‘stariji‘ preslab i usporen. Možda zvuči nevjerojatno, ali Huawei ima rješenje kako tu zamisao pretvoriti u stvarnost.

Kako bi u igricama mogli neometano uživati potreban je grafički čip (GPU), a novo ažuriranje softvera koje priprema Huawei povećat će učinkovitost GPU-a za 60 posto, te smanjiti potrošnju baterije za 30 posto. Cijena? Besplatno, za sve vlasnike Huawei mobitela, javlja Digital Trends.

>>>EHA proglasila Huawei P20 Pro najboljim pametnim telefonom 2018.

Značajka nazvana GPU Turbo jača sposobnost grafičkog procesora čak i na telefonima srednje klase čiji će vlasnici moći pokrenuti složenije mobilne igre i uživati u svim HDR+ vizualnim efektima. Iz Huaweija čak vjeruju da će neki modeli telefona sa slabijim procesorom moći nadmašiti one s jačim. Osim toga, GPU Turbo će podržavati virtualnu i proširenu stvarnost aplikacija, vjerojatno čak i ako su one posebno kodirane za kompatibilne uređaje.

Važno je napomenuti da je ažuriranje besplatno, a u njemu će od kolovoza moći uživati vlasnici modela P20, P20 Pro, Mate 10, Mate 10 Pro i Mate RS, dok će im se u rujnu pridružiti svi koji posjeduju P20 Lite, Mate 9, Mate 9 Pro, P10 i P10 Plus.

>>>Huawei iskoračio na high-end tržište, uprihodio 92,5 milijardi dolara

Ipak, najavljeni datumi ažuriranja softvera redovito se u zadnji trenutak promijene, tako da je vjerojatnije kako će prvi korisnici ažuriranje dočekati 31. kolovoza, a ne početkom mjeseca.

26. travanj 2024 16:05