20. veljača 2019.

Imenuje se Jurij, u Orbicu ga kličejo Jure - tko je novi Roglićev predsjednik Uprave?

Od početka godine na poziciju predsjednika Uprave (CEO) Orbico grupe vlasnik Branko Roglić postavio je Jurija Tršana, o čemu je Lider ekskluzivno pisao na web izdanju.

Imenovanju Jure Tršana na čelno mjesto Orbico grupe prethodila je Roglićeva odluka da sinove Stjepana i Josipa, koji su proteklih 25 godina bili u Upravi, prebaci k sebi u Nadzorni odbor, čiji je predsjednik još od 2008. godine.

– Kad sam odlučio Josipa i Stipu povući u Nadzorni odbor, nisam dvojio o tome tko će biti novi CEO grupe. Jure Tršan dijete je Orbica, ili, bolje rečeno, njegova konstanta, objašnjava Branko Roglić.

Slovenac Jure (inzistira da ga se tako zove) kaže da je po duši Dalmatinac jer je zavolio Dalmaciju kada je zbog poslovnih sastanaka sa svojim poslodavcem često svraćao u Makarsku i Župu Biokovsku.

Iako je treći najmoćniji menadžer u Hrvatskoj, Tršan je autentičan i apsolutno netipičan biznismen, baš kao i vlasnik Branko Roglić.

Novinari Lidera prvi su uspjeli uhvatiti novog predsjednika Uprave Orbica. Tko je Jure Tršan i koji je bio njegov poslovni put EKSKLUZIVNO pročitajte u novom Lideru od četvrtka na kioscima Tiska i iNovinaili ga čitajte od srijede poslijepodne digitalno.