Aktualno
StoryEditor

Istraživanje i razvoj: Pet tvrtki dobilo 78,4 milijuna kuna

14. Listopad 2017.

Dok-ing, Rimac automobili, Altpro, GDI te Infodom najnoviji su dobitnici nepovratnih sredstava za aktivnosti istraživanja i razvoja. Tih pet tvrtki dobilo je ukupno 78,4 milijuna kuna u sklopu poziva ‘Praćenje razvoja novih proizvoda i usluga koji proizlaze iz aktivnosti istraživanja i razvoja‘.

>>>Rekordna potrošnja za istraživanja i razvoj u Njemačkoj

- Infodom je s Fakultetom organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu dobio 5,6 milijuna kuna za projekt razvoja generičke platforme koja je usmjerena na digitalnu transformaciju poduzeća u energetskom sektoru. U taj projekt još i sami ulažemo četiri milijuna kuna – rekao nam je Slavko Vidović, direktor Infodoma.

Ugovore je s njima je u utorak potpisala Martina Dalić, potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta.  Potpisivanje ugovora bilo je svojevrsna predigra trećemu Znanstvenom forumu ‘Pametnim specijalizacijama do pametnog ekonomskog rasta‘, održanome na osječkom Ekonomskom fakultetu.

>>>AI, IoT i kvantna računala: Alibaba ulaže 15 milijardi dolara u istraživanja i razvoj

Cilj je bio okupiti stručnjake iz poslovnog, javnog i znanstvenog života kako bi se upozorilo na ključne gospodarske probleme Republike Hrvatske u europskom i globalnom okružju i predstavile smjernice o poticanju konkurentnosti, ubrzanju ekonomskog rasta i ostvarenju društva blagostanja.

Potpredsjednica Dalić najavila je za kraj godine donošenje Nacrta zakona o potpori za znanstvenoistraživački rad u gospodarstvu čiji je cilj osigurati porezne olakšice i potpore za projekte istraživanja i razvoja.

24. travanj 2024 21:21