Aktualno
StoryEditor

Jadran film produkciji odbijen skraćeni postupak stečaja

31. Siječanj 2018.

Trgovački sud u Zagrebu odbio je zahtjev za provedbu skraćenog stečajnog postupka nad Jadran film produkcijom, tvrtkom za proizvodnju filma i trgovinu kojoj je direktor Vinko Grubišić, navodeći kako je dug od oko 35.000 kuna utvrđen u kolovozu 2017. ipak plaćen sredinom ovog mjeseca.

Prijedlog za provedbu skraćenog stečajnog postupka u kolovozu prošle godine podnijela je Financijska agencija (Fina) navodeći da je na dan 8. kolovoza 2017. dužnik imao evidentirane neizvršene osnove za plaćanje u neprekinutom razdoblju od 120 dana u ukupnom iznosu od 35.697 kuna te da Jadran film produkcija nema zaposlenih.

>>> Odgođena prva javna dražba za tri zgrade Grubišićeva Jadran filma

Sud je na temelju tog prijedloga u listopadu prošle godine objavio oglas u kojem se pozivaju vjerovnici Grubišićeve tvrtke da u roku od 45 dana predlože otvaranje stečaja, a zastupnike Jadran film produkcije da u roku od 15 dana predaju popis imovine i obaveza.

No, zastupnici Jadran film produkcije su u siječnju ove godine predali potvrdu predlagatelja o blokadi računa i novčanih sredstava prema kojoj 9. siječnja 2018. u očevidniku redoslijeda osnova za plaćanje ima evidentirano nula dana neprekidne blokade, odnosno ukupno 173 dana blokade u prethodnih šest mjeseci zbog nepodmirenih osnova za plaćanje te da nepodmirene na taj dan iznose nula kuna.

‘‘S obzirom da je dug u trenutku podnošenja prijedloga postojao, prijedlog je bio uredan, međutim, kako je dug naknadno prestao postojati, otpali su uvjeti za donošenje rješenja o otvaranju i zaključenju stečajnog postupka, pa je odlučujući o osnovanosti zahtjeva predlagatelja sud zaključio da je isti neosnovan‘‘, navodi se u sudskom rješenju.

>>> VIDEO: Nakon osam godina pripreme, pala prva klapa Gričke vještice

Obustava skraćenog stečajnog postupka uslijedila je nakon nekoliko blokada i deblokada računa te tvrtke u posljednje dvije godine, odbijenog prijedloga za pokretanje predstečajne nagode, ali i nakon više prijedloga za pokretanja skraćenog stečajnog postupka u 2016.

Svi ti postupci, pokrenuti na prijedlog Fine, bili su obustavljeni nakon što su zastupnici Jadran film produkcije nakon nekoliko mjeseci dostavili potvrde da na određeni datum nemaju nepodmirenih osnova za plaćanje.

26. travanj 2024 16:27