Aktualno
StoryEditor

Jadranka Kosor: HDZ najavom o prodaji HEP-a odstupa od svojih temeljnih stavova

07. Siječanj 2017.

- Vlada je nakon iznimno kratkog vremena izašla s tako nevjerojatno hrabrim - ili iza toga stoji nešto drugo - najavama, odnosno krupnim koracima za koje po meni trebaju mjeseci strpljivoga rada sa stručnjacima, ali i sve moguće simulacije. Ako kupimo Inu, što onda? Sama kupnja ne znači da je to kraj obaveza države, tek onda treba uložiti veliki novac – izjavila je bivša predsjednica Vlade Jadranka Kosor u emisiji Novi dan N1 televizije.

Kosor je također propitkivala strategiju HDZ-a i argumente Vlade da će potencijalna inicijalna ponuda 25 posto dionica osnažiti HEP.

>>>Dobrović: ‘Arhitekt’ privatizacije HEP-a je Martina Dalić

- Imamo teška iskustva s privatizacijom, posebice Ine. Mislim da bi u svakoj prodaji jedne dionice HEP-a trebalo biti osobito pažljiv i sve podatke dati na uvid javnosti. S političkog aspekta to je zanimljiva najava. Otkako postoji HDZ njegovi osnovni stavovi su da se ne prodaje ono što se smatra strateškim interesom, a to su oduvijek bile šume, vode i HEP. To je bilo i u programu stranke na posljednjim izborima. Otvara se važno političko i stranačko pitanje. Ovo znači djelomično odstupanje od programa te stranke kroz desetljeća - rekla je bivša premijerka.

>>>Čikotić: Drago mi je zbog interesa javnosti, odluka o prodaji HEP-a još nije konačna

26. travanj 2024 16:45