Aktualno
StoryEditor

Kineska delegacija posjetila Zagrebačku školu ekonomije i managementa

25. Svibanj 2017.

Delegacija Narodne Republike Kine, predvođena gospodinom Zhang Jianguo, zamjenikom ministra ljudskih potencijala i socijalne skrbi NR Kine, posjetila je Zagrebačku školu ekonomije i managementa.

Razlog posjeta bio je radni sastanak s Dekanom ZŠEM-a, Đurom Njavrom, te predstavnicima Škole, na kojemu su govorili o dosadašnjim aktivnostima u području studentske mobilnosti.

ZŠEM već godinama radi na području mobilnosti, te ima potpisane ugovore o studentskoj razmjeni s brojnim sveučilištima diljem Kine.

Osim što studenti ZŠEM-a odlaze na razmjenu u Kinu, studenti iz Kine dolaze studirati na programe ZŠEM-a, na što su predstavnici Škole iznimno ponosni.

E-learning za studente sportaše

Đuro Njavro na sastanku je izrazio zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom, te kazao kineskoj delegaciji kako je ZŠEM odlična prilika za studente sportaše, s obzirom na program namijenjen upravo njima kroz koji imaju priliku e-learninga zbog učestalih putovanja, a u čemu vide mogućnost suradnje u drugim segmentima i dubljem intenziviranju mobilnosti.

>>>ZŠEM sudjelovao na sajmu europskog obrazovanja u Indiji

O uspješnosti suradnje govori i podatak da studenti ZŠEM-a imaju kao izborni kolegij priliku izabrati Kineski jezik, a svim dolaznim studentima nude mogućnost učenja hrvatskog jezika.

Ovakva nastojanja Zagrebačke škole ekonomije i managementa doprinos su daljnjem razvoju odnosa između NR Kine i Republike Hrvatske u području obrazovanja.

28. travanj 2024 18:02