11. studeni 2018.

Legendarni ‘Gladijator‘ nastavlja se poslije dvadeset godina, ipak bez Nicka Cavea

https://www.youtube.com/watch?v=owK1qxDselE

‘Gladijator‘, Oscarom nagrađeni povijesni spektakl Ridleya Scotta, dobit će svoj nastavak, potvrdio je sam redatelj objavivši kako je zasad neimenovani film ušao u fazu pretprodukcije, doznaje britanski Express.

O povratku Scottovog bestselera, koji je 2000. na kino-blagajnama zaradio oko 500 milijuna dolara i osvojio pet Akademijinih nagrada, među ostalima i onu za film godine, nagađa se već neko vrijeme pa je pisanje scenarija svojedobno bilo ponuđeno čak i Nicku Caveu.

>>>Najbolji neamerički filmovi svih vremena

Slavni australski glazbenik u konačnici ipak neće sudjelovati u ovom projektu, već je kao scenarist angažiran Peter Craig koji trenutno radi na nastavku još jednog velikog hita, legendarnog ‘Top Guna‘.

S obzirom da su Russell Crowe, Joaquin Phoenix i drugi najvažniji likovi smrtno stradali u originalu, ‘dvojka‘ će se fokusirati na avanture Luciusa, nećaka imperatora Komoda kojeg je utjelovio Phoenix.

>>>VIDEO: Tom Cruise upustio se u novu ‘Nemoguću misiju’

Luciusa je prije devetnaest godina glumio Spencer Treat Clark, no u ovom trenutku nije poznato tko će ovoga puta tumačiti glavnu ulogu.

Vrijedi spomenuti i kako je nikad realizirani scenarij predvodnika Bad Seedsa prema dostupnim informacijama trebao biti jedan od najluđih ikad nastalih za potrebe nekog holivudskog filma – Cave je, naime, u priču planirao ubaciti čak i Isusa Krista s kojim bi se borio Maximus (Russell Crowe). Isti je, prilično očekivano, na kraju ipak odbačen.