Aktualno
StoryEditor

Lovrić: Građani su nagradili one koji su ostali, a ne one koji su nas napustili poput Švaljek

21. Svibanj 2017.

Voditelj izbornog stožera kampanje kandidata za gradonačelnika Zagreba Milana Bandića Ivica Lovrić istaknuo je u nedjelju kako su rezultati izlaznih anketa na tragu njihovih očekivanja, ali vjeruje da će službeni rezultati biti možda i nešto povoljniji za Milana Bandića.

Po izlaznim anketama, Bandić vodi u utrci za gradonačelnika s 30 posto glasova, a iza njega s nešto manje od 27 posto je Anka Mrak Taritaš. Bandićeva lista za Gradsku skupštinu također dobiva najviše glasova - 26 posto, a slijedi koalicija SDP-a i partnera s 22 posto.

"Poštujemo izlazne ankete. Ne izgledaju loše s našeg gledišta, međutim, čekamo konačne službene rezultate. Nećemo se posebno baviti izlaznim anketama kao što se nismo bavili niti svim anketama koje su u predizbornoj kampanji izlazile", izjavio je Ivica Lovrić u Izbornom stožeru Milana Bandića, kandidata za šesti mandat za gradonačelnika Zagreba.

>>> Izlazne ankete: U četiri najveća grada vode Bandić, Obersnel, Kerum i Vrkić

Na pitanje jesu li očekivali više nego što pokazuju rezultati izlaznih anketa, Lovrić je rekao da su izlazne ankete na tragu njihovih očekivanja ali da bi ozbiljnije komentirali pričekat će službene rezultate. Vjeruje da će službeni rezultati biti možda i nešto povoljniji za Milana Bandića. Rekao je da Zagrepčani uvijek znaju odlučiti što je za njih najbolje. U Izbornom stožeru Milana Bandića još uvijek je mirno, novinari uzimaju izjave i prate se televizije. Milana Bandića u izbornom stožeru očekuju oko 22,30 sati.

Lovrić je istaknuo i kako nakon 4. lipnja, tj. drugog kruga izbora, očekuju još bolju suradnju između gradonačelnika i Gradske skupštine, a po rezultatima izlaznih anketa dobivaju 19 mandata u Gradskoj skupštini, što znači dva više nego na lokalnim izborima 2013. godine.

"Mi smo prije četiri godine dobili 17 mandata, međutim, Klub zastupnika Milana Bandića napustila je gospođa Sandra Švaljek. I, kao što vidimo, građani su to prepoznali. Nagradili su one koji su ostali, a ne one koji su nas napustili", istaknuo je Lovrić.

09. svibanj 2024 19:39