18. rujan 2018.

Metro AG proglašen vodećom kompanijom prema Dow Jones indeksu održivosti

Četvrtu godinu za redom, Metro AG proglašen je vodećom svjetskom kompanijom prema Dow Jones indeksu održivosti (DJIO) u kategoriji Prodaje prehrambenih namirnica (Food & Staples Retailing).

>>>Dobit Metroa u posljednja tri kvartala preko milijardu eura

Zaradivši najviše ocjene u konkurenciji vodećih svjetskih tvrtki, Metro je potvrdio svoju predvodničku ulogu kao jedna od najodrživijih kompanija na svijetu. U oštroj konkurenciji Metro AG prepoznat je kao najbolji u svom sektoru u sklopu Dow Jones Sustainability World Index standarda, ali i u sklopu europske inačice uglednog međunarodno priznanja - Dow Jones Sustainability Europe Index.

Jedna od najvećih snaga kompanije jest kategorija razvoja Ljudskih resursa te Privlačenje i zadržavanje talenata, a visoke ocjene Metro AG zaslužio je i u kategorijama Ljudska prava, Izvještavanje o utjecaju na okoliš i društvo te Vodni rizici u opskrbnom lancu.

Dow Jones indeks održivosti međunarodno je priznati standard kojim se ocjenjuje održivost poslovanja, a u obzir dolaze isključivo tvrtke koje unutar svog sektora najuspješnije posluju prema ekonomskim, ekološkim i društvenim pokazateljima. Rangiranje kompanija i ove je godine provela tvrtka RobecoSAM, jedna od vodećih agencija za rejting u području održivosti, a ove su se godine samo šest od 43 evaluirana trgovca hranom kvalificirala za DJIO World.

>>>Metro prodaje lanac hipermarketa Real

- Činjenica kako smo najviše ocjene u sklopu Dow Jones indeksa održivosti primili četvrtu godinu za redom potvrda je naših napora i ulaganja u održivost i izuzetno smo zadovoljni ovim priznanjem. Istovremeno, svjesni smo kako nas ovaj uspjeh obvezuje na kontinuirano podizanje ljestvice i postizanje novih standarda, izjavio je Heiko Hutmacher, član Uprave Metro AG, odgovoran za održivo poslovanje.


Pratite nas na društvenim mrežama [mks_social icon="facebook" size="48" style="square" url="https://www.facebook.com/lider10media/" target="_blank"][mks_social icon="linkedin" size="48" style="square" url="https://www.linkedin.com/company/lider-press-dd/" target="_blank"][mks_social icon="twitter" size="48" style="square" url="https://twitter.com/lider_press" target="_blank"][mks_social icon="instagram" size="48" style="square" url="https://www.instagram.com/lider.media/" target="_blank"]