Aktualno
StoryEditor

METRO Cash & Carry i startup Coffee Cloud potpisali ugovor za širenje poslovanja na HoReCa tržište

25. Srpanj 2018.

Vodeći veletrgovac na hrvatskom HoReCa tržištu METRO Cash & Carry potpisao je ugovor o suradnji s Miroslavom Kovačem, osnivačem startupa Coffee Cloud, te time podržao taj startup u širenju poslovanja na HoReCa tržište. Tvrtka METRO Cash & Carry surađuje s više od 20.000 hotela, restorana, kafića i tvrtki za catering, a Coffee Cloud je vlasnik uređaja Coffee Cloud IoT (Internet of Things) koji se instalira u espresso aparat za kavu namijenjen ugostiteljima, hotelijerima i vlasnicima kafića. Uređaj prikuplja podatke o kvaliteti pripremljene kave, broju kava, rukovanju i održavanju aparata za kavu te stanju zaliha. Mobilnom tehnologijom uređaj podatke šalje na internet, gdje su dostupni vlasnicima uređaja putem web aplikacije.

>>>Metro: Prodaja porasla 2 posto, prihodi pali na 8,4 milijardi eura

-Nakon desetak godina bavljenja ugostiteljstvom, uočio sam kako nadzor potrošnje kave može povećati profit i do 20 posto. Upravo je nadzor potrošnje glavna funkcija uređaja koje korisnicima Coffee Clouda osigurava poboljšanje kvalitete poslovanja te smanjenje troškova. Vjerujem kako će suradnja s METRO-om približiti sve prednosti Coffee Clouda hrvatskim ugostiteljima i kako ćemo im zajedno pomoći da iskoriste digitalizaciju za još uspješnije poslovanje - izjavio je Miroslav Kovač, osnivač i direktor Coffee Clouda.

[caption id="attachment_353325" align="aligncenter" width="750"] Miroslav Kovač, Tomislav Kostanjevac[/caption]

METRO Cash & Carry je jedan od prvih investitora u Coffee Cloud kao jedan od najperspektivnijih startupova u sklopu METRO Accelerator powered by Techstars, globalnog programa namijenjenog startupovima koji razvijaju tehnološka rješenja za hotele i ugostitelje.

Prigodom potpisanja ugovora Tomislav Kostanjevac, specijalist za digitalne platforme METRO Cash & Carry Hrvatska, izjavio je da ta tvrtka profesionalnim kupcima iz HoReCa sektora želi osigurati pristup prednostima digitalizacije kako bi im pomogla u razvoju poslovanja.

>>>Nastavljen rast udjela dostave u veleprodajnom segmentu METRO-a

- Potrebu za podrškom i smanjenjem troškova u procesu digitalizacije HoReCa sektora potvrđuje i činjenica da je u tri mjeseca preko METRO-ove eatbu.hr platforme za izradu besplatnih stranica otvoreno više od 500 novih web stranica, a suradnja s Coffee Cloudom METRO-u omogućit će da napravi još jedan korak u digitalnoj transformaciji poslovanja naših kupaca - izjavio je Kostanjevac ističući da je eatbu.hr besplatan i jednostavan alat za izradu i hosting web stranica namijenjen ugostiteljima uz koji je METRO svima hrvatskim ugostiteljima stavio na raspolaganje i besplatnu aplikacija za online rezervacije radi doprinosa digitalizaciji HoReCa sektora.

08. svibanj 2024 18:47