12. prosinac 2017.

Miletić: Najveći problem Uljanika je što država s njim ne ostvaruje kvalitetnu suradnju

Pulski gradonačelnik Boris Miletić u ponedjeljak navečer je na sjednici pulskog Gadskog vijeća odgovarajući na pitanje HDZ-ovog vijećnika Mirka Jurkića da iznese stav o problemima u poslovanju pulskog brodogradilišta Uljanik, pozvao sve političke opcije da zajedno očuvaju simbol Pule.

"Riječ je o brodogradilištu koje gradi najsofisticiranije brodove, gotovo u cijelosti izvozi i cijeloj Hrvatskoj je u interesu zadržati takvu proizvodnju. Uljanik ima velikih poteškoća u funkcioniranju, no najveći problem Uljanika je što nema kvalitetnog sugovornika i kvalitetnu suradnju u državi", kazao je Miletić.

>>> Rossanda: Uljanik nije poslovao po Agrokorovu modelu

Dodao je da jedino Uljanik, od svih hrvatskih brodogradilišta, nije saniran državnim novcem već je Grad svojedobno izdvojio više od 70 milijuna kuna. Tim novcem, rekao je, grad Pula je mogao urediti fasade i prometnice.

"Osim toga Uljaniku nije isplaćena realna vrijednost oduzetog pomorskog dobra i vjerujem da će konačno jedna HDZ-ova Vlada prihvatiti restrukturiranje Uljanika kako bi se spasio velik broj radnih mjesta i kooperanata. Razgovaram sa svima koji mogu pomoći, pa i premijerom Andrejem Plenkovićem od kojeg sam zatražio razumijevanje i on se pozitivno izjasnio o ovom problemu", rekao je pulski gradonačelnik Miletić.

>>>Nova lista srama: Tko je sve među 3157 tvrtki koje za porez duguju 6,4 milijarde kuna

"U svakodnevnom sam kontaktu s upravom Uljanik grupe. Tema je preozbiljna da bi sakupljali politički poene na račun Uljanika",  zaključio je Miletić koji je na sjednici pulskog gradskog vijeća prvi put u javnosti govorio o poslovnim problemima Uljanika, koji, uz ostalo, ima velika dugovanja prema dobavljačima i kooperantima.

Pulsko Gradsko vijeće, kako se očekuje, na sjednici bi trebalo donijeti gradski proračun za iduću godinu.