Aktualno
StoryEditor

Mrak Taritaš: Vrijeme je da Plenković i Dalić objasne kuda ide priča s Agrokorom

23. Ožujak 2018.

Zadnju priliku za stanku petkom, prije izmjena saborskog Poslovnika, iskoristila je zastupnica Anka Mrak Taritaš (GLAS) upitavši "kuda ide priča s Agrokorom", a SDSS-ov Milorad Pupovac upozorio je na prijetnje koje primaju neki zastupnici zbog svojih opredjeljenja oko Istanbulske konvencije.

"Pitanje je kud priča s Agrokorom ide, je li to drugi Agrokor Ramljak-Peruško ili radimo neki treći Agrokor?", upitala je Mrak Taritaš koju također brinu najavljene tužbe i hoće li na kraju sve platiti građani Hrvatske i hrvatski proračun.

>>> U novom broju Lidera: Opasna igra – Agrokorovi domaći dobavljači dižu cijene, stranci ih spuštaju

"Došlo je vrijeme da opet napravimo tematsku sjednicu te da premijer i potpredsjednica Vlade objasne što se napravilo s Agrokorom. Premijer je jučer pokazao odlučnost oko Istanbulske, a to treba raditi i sada", kazala je Mrak-Taritaš.

Milorad Pupovac (SDSS) upozorio je da dio zastupnika prima poruke pritiska i prijetnji zbog njihova opredjeljenja oko Istanbulske konvencije.

"Čujemo da jedan broj naših kolega prima poruke koje su, ne samo pritisak nego i neka vrste prijetnje zbog njihovih uvjerenja i stavova kao zastupnika. I to zbog toga što će podržati civilizacijski dokument koji se zove Istanbulska konvencija", kazao je.

>>> Bauk: Čekamo ratifikaciju pa da se vratimo partizanima i ustašama

Istaknuo je da kako nitko ne bi trebao ulaziti u privatnu sferu ili crkvenu sferu tako isto i zastupnicima treba ostaviti da po svojoj savjesti mogu donositi odluke.

Nakon njegovog izlaganja HDZ-ov Ivan Ćelić počeo je dovikivati iz klupe, dok je Mostov Miro Bulj kazao da se zbog Istanbulske konvencije prijeti "ekskomunikacijom" i HDZ-ovcima.

04. svibanj 2024 09:35