27. rujan 2018.

Nedostatak radne snage: Komunalna poduzeća ‘dušu bi dala‘ za grobare

Dok pokojnicima svi priželjkuju ‘laku zemljicu‘, izgleda da je napokon došlo vrijeme prisjetiti se onih kojima bi ta želja nešto i značila u poslu. Biti grobar fizički je i psihički zahtjevan posao, kaže Petra Bijač iz koprivničkog komunalnog poduzeća Komunalac. I to je razlog zašto se na natječaje javlja toliko mali broj kandidata da komunalne tvrtke razmišljaju o povećanju cijena usluga kako bi popunili nužno potrebna mjesta.

- Težak posao i male plaće. Eto, zato je teško pronaći grobare. Ja sam se tu našao silom prilika jer je moj prethodnik otišao u mirovinu pa su mene kao komunalnog radnika premjestili na ukop pokojnika. Na natječaj sam se jedini javio pa sam sad i službeno grobar – kaže 44-godišnji Danijel Kos koji radi za međimursku Općinu Gornji Mihaljevec. Njegov primarni posao je iskop grobnih jama, a ove godine ih je iskopao 15. Međutim, Kos obavlja i druge komunalne dužnosti, poput košnje. Iako je bio jedini kandidat na natječaju, zakon zahtijeva da prođe testiranje, piše Večernji.

– Pitanja su bila kako se zove predsjednica države, Vlade, Sabora, koliko imamo naselja, koliko je vatrogasaca i drugo – kaže. Plaća mu je oko 3500 kuna. Komunalna poduzeća diljem države koja se brinu o grobljima nisu imali sreće u pronalasku grobara pa tako sada planiraju podići cijene usluga kako bi većim plaćama ‘namamila‘ ili zadržala radnike.

>>>Izmjene zakona komunalnim poduzećima uskraćuju tržišne djelatnosti, moguća poskupljenja

- Riječ je o specifičnom i teškom poslu koji ne može raditi svatko jer psihički nije spreman za takav rad. Plaće nisu visoke, od 4000 do 4800 kuna – kaže Lenko Ugrinić, direktor tvrtke Nasadi iz Zadra. Direktorica čakovečke tvrtke Čakom, Snježana Tkalčec Avirović otkriva da se posljednjih godinu dana suočavaju s povećanim odlaskom radnika koji odlaze u inozemstvo, a za njihova mjesta teško pronalaze zamjenu.

– Takav trend prisutan je za sva niže vrednovana radna mjesta u komunalnim djelatnostima koje obavljamo, a najzamjetniji je za radna mjesta radnika na postupanju s otpadom, komunalnog radnika, radnika na pogrebnim uslugama, vozača komunalnog vozila i interventnog vozača za prijevoze pokojnika. Zbog toga razmišljamo o podizanju cijena pogrebnih usluga kako bismo povećali plaće tih radnika. Za istom mjerom trebat ćemo posegnuti i kod drugih komunalnih usluga – ističe Avirović Tkalčec. U riječkom poduzeću Kozala imaju otvoren natječaj za četiri grobara.

>>>Hrvatskoj prijeti opasnost da neće ispuniti cilj o recikliranju komunalnog otpada

- Riječ je o specifičnoj, stigmatiziranoj djelatnosti, zbog čega se na natječaje javlja mali broj kandidata koji se smatraju sposobnima, fizički i psihički, obavljati taj posao – kaže Tanja Sušić. Neka poduzeća, kao na primjer krapinski Krakom, potrebe rješavaju unutarnjim ‘rošadama‘ komunalnih radnika.

– Biti grobar fizički je i psihički zahtjevan posao. Briga o preminulima ne staje nakon sprovoda. Ona traje sve dok je groba pokojnika. Ovi ljudi zaista rade možda i najteži posao na svijetu – kaže Petra Bijač iz koprivničkog Komunalca. Varaždinski Parkovi ovaj su mjesec raspisali natječaj za četiri grobara/mrtvonosca. Preloški Pre-kom traži grobara i nudi plaću od 5000 kuna, naknadu troška prijevoza, 1250 kuna regresa, toliko i božićnice, pa 600 kuna uskrsnice i 600 kuna dara za djecu. A iskustvo? Nije potrebno.


Pratite Lider na društvenim mrežama [mks_social icon="facebook" size="48" style="square" url="https://www.facebook.com/lider10media/" target="_blank"][mks_social icon="linkedin" size="48" style="square" url="https://www.linkedin.com/company/lider-press-dd/" target="_blank"][mks_social icon="twitter" size="48" style="square" url="https://twitter.com/lider_press" target="_blank"][mks_social icon="instagram" size="48" style="square" url="https://www.instagram.com/lider.media/" target="_blank"]