Aktualno
StoryEditor

FOTO: Nova linija barbika inspirirana inspirativnim ženama

08. Ožujak 2018.

Barbie lutka već 58 godina za velik broj djevojčica prvi je susret s modom i trendovima, a česta je i meta napada zbog nametanja i promoviranja nerealne slike žena. No, nedavno je kompanija Mattel, proizvođač najpoznatije lutke na svijetu, odlučila okrenuti novu stranicu, javlja Bored Panda.

>>>Mattel u borbi s padom prodaje osmislio Barbie koja prkosi stereotipima; nosi hidžab i ‘laća se mača’

Kako bi precizno otkrili najnovije društvene trendove proveli su istraživanje na 8 tisuća majki, te otkrili da je 88 posto njih zabrinuto zbog uzora kojima su njihove djevojčice izložene. Iz tog razloga Mattel je odlučio stvoriti 17 novih modela Barbie lutki koji će predstavljati stvarne inspirativne žene.

Uz svaku lutku dolaze i informacije o načinu na koji je žena, po čijem je uzoru lutka nastala, oblikovala društvo. Linija se sastoji od povijesnih ličnosti, kao i od modernih heroina, među kojima su Amelia Earhart, prva žena koja je preletjela Atlantski ocean, te umjetnica i aktivistica Frida Kahlo.

>>>Majke milenijke prisilile Mattel da redizajnira popularne lutkice(2016)

Osim toga, dodani su noviteti i u Shero liniju koja je pokrenuta 2015. godine. Zahvaljujući Barbie svoju verziju lutke dobile su proslavljene žene kao što su Ibtihaj Muhammad, Misty Copeland, Ava DuVernay, Eva Chen i Ashley Graham, a u kolekciji će im se pridružiti olimpijka Chloe Kim, svjetski poznata kuharica Hélène Darroze i ostale inspirativne dame.

 

05. svibanj 2024 22:41