Aktualno
StoryEditor

Novi broj Lidera: Tko je tko u slučaju Agrokor

28. Rujan 2017.

U novom broju Lidera Ksenija Puškarić otkriva kako sustavno rezanje troškova u gospodarstvu nije provedeno u obujmu u kojemu se očekivalo, pa je tako od 97 mjera navedenih u Akcijskom planu za administrativno rasterećenje gospodarstva do sredine rujna provedeno potpuno ili djelomično njih samo 34.

Sa Liderove konferencije Dan velikih planova, koja je u zagrebačkom hotelu Westin okupila kremu političkog i gospodarskog života izvještavaju Sergej Abramov, Željka Laslavić i Aleksandar Tešić. Najvažniji poslovni skup u Hrvatskoj tako se mogao podijeliti u dva dijela – politički i poduzetnički, a u prvom dijelu nastupili su predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, premijer Andrej Plenković, te guverner HNB-a Boris Vujčić.

>>>U novom broju Lidera: Mancuso – Metro želi najveći dio tržišta HoReCa, vrijednog milijardu eura

Matilda Bačelić u suradnji sa Željkom Laslavić, Ksenijom Puškarić i Manuelom Tašler donosi priču o glavnim akterima u slučaju Agrokor, nakon što je Ivica Todorić u javnost iznio konstrukciju s elementima teorije urote koja pokazuje kako je ostao bez Agrokora i to tjedan dana prije objave dugoočekivanog revizijskog izvješća na kojem radi PwC i financijskih rezultata za 2016.

Iako se većina hrvatskih poduzetnika nerado odriče dijela vlasništva nad kompanijama koje su stvarali, Mate rimac dao je 38 posto svog vlasništva za svjež kapital, otkriva Tin Bašić u priči koja pokazuje da taj model može sasvim dobro funkcionirati.

>>>Miodrag Šajatović: Konkurentnost – Bili smo 74. i ostali 74. Baš smo se lijepo zaglavili

David Sopta novi je predsjednik Uprave Jadrolinije, a uspije li smiriti i namiriti nezadovoljne zaposlenike, piše Aleksandar Tešić, suočit će se s još većim izazovom – liberaliziranim tržištem na kojemu državna kompanija gubi monopol.

Željka Laslavić u intervjuu s Robertom Mancusom, predsjednikom uprave Metroa, doznaje da Metro želi najveći dio tržišta HoReCa, vrijednog milijardu eura.

>>>Druga strana uspjeha: 500 najboljih u deset godina izgubilo 23.426 radnih mjesta – kao dva Konzuma

Ista novinarka oktriva da država reže najpoželjniji turistički model zapošljavanja, pa će tako kuhari i knobari ‘na privremenom radu‘ na Jadranu od ove godine tijekom šest mjeseci nerada dobiti ukupno devet mjesečnih naknada za nezaposlene.

24. travanj 2024 19:40