Tvrtke i tržišta
StoryEditor

U Rijeku stigao dosad najveći brod Jadrolinije

18. Travanj 2024.
Brod ‘Dalmacija‘

Jadrolinija je danas preuzela svoj dosad najveći brod, kojeg je platila 18 milijuna eura. Nakon što u brodogradilištu Viktor Lenac bude prilagođen vizualnom identitetu Jadrolinije, brod nazvan ‘Dalmacija‘ plovit će na liniji Dubrovnik - Bari.

Najnovije pojačanje u Jadrolinijinoj floti donedavno je nosilo ime ‘Oslofjord‘. Brod je izgrađen 1993. godine u norveškom brodogradilištu Fosen Mekaniske Verksteder AS, a 2014. godine rekonstruiran je u STX-u u Finskoj prema projektu OSK designa koji radi za vodeće svjetske brodarske kompanije. Prosječna brzina mu je 17 čvorova, a kapacitet 1 800 osoba i 350 automobila. Svojim karakteristikama Jadroliniji omogućava promjenu koncepta linije Dubrovnik - Bari u dnevnu liniju s čak deset putovanja tjedno u visokoj sezoni.Na brodu je osam putničkih paluba, a putnicima su na raspolaganju dva restorana, tri bara, grill bar te igraonica za djecu.

- Održavanje međunarodnih linija za Jadroliniju je duga tradicija. Još od vremena Jadrolinija cruises, pa sve do današnjih veza s Italijom, putnici nam se rado vraćaju. No, svejedno moramo razmišljati i o svojoj konkurentnosti na međunarodnom tržištu te se prilagođavati trendovima i potrebama putnika. Sigurni smo da brod ‘Dalmacija‘ sa svim svojim sadržajima, kapacitetom i brzinom, donosi osvježenje i promjenu koja će naići na veliko odobravanje od strane naših putnika. Razvijamo tako sve aspekte poslovanja Jadrolinije i izgrađujemo bijelu flotu na koju čitava država može biti ponosna - izjavio je David Sopta, predsjednik Uprave Jadrolinije.

01. svibanj 2024 18:52