Aktualno
StoryEditor

Novi ugovor Ericssona Nikole Tesle u BiH vrijedan 6,6 milijuna kuna

24. Svibanj 2017.

Predsjednica Ericssona Nikole Tesle Gordana Kovačević i generalni direktor BH Telecoma Mirsad Zaimović potpisali su u Sarajevu ugovor o nadogradnji i proširenju sustava operativne podrške - Operations Support System (OSS) - vezanog uz fiksnu mrežu ovog operatora, vrijedan 6,6 milijuna kuna, izvijestili su u srijedu iz Ericssona Nikole Tesle.

Riječ je o nastavku i osnaživanju suradnje u ovom području, nakon uspješne realizacije ugovora sustava operativne podrške vezanog uz mobilnu mrežu BH Telecoma. Ugovoreno rješenje omogućit će uvođenje i isporuku fiksnih usluga u vrlo kratkom roku. Projekt implementacije OSS sustava započinje odmah, a realizacija je planirana u narednih godinu dana, navode iz Ericsson Nikole Tesle.

>>>Ericsson Nikola Tesla prva hrvatska kompanija ‘Prijatelj bicikliranja’

Dodaju i kako se ovime nastavlja uspješna dugogodišnja suradnja Ericssona Nikole Tesle, kao regionalnog lidera u informacijskog i komunikacijskoj tehnologiji te BH Telecoma, vodećeg operatora u Bosni i Hercegovini s najvećim tržišnim udjelom u pružanju telekomunikacijskih usluga u fiksnoj, mobilnoj i internetskoj mreži.

- BH Telecom, kao lider na telekomunikacijskom tržištu u BIH, dugi niz godina vrlo uspješno surađuje s kompanijom Ericsson Nikola Tesla na projektima modernizacije mreže telekomunikacijskih usluga. Ovaj ugovor predstavlja nastavak suradnje na proširenju sustava operativne podrške u fiksnoj telefoniji BH Telecoma, što će omogućiti kvalitetniju uslugu korisnicima BH Telecoma, izjavio je prigodom potpisivanja ugovora čelni čovjek tog telekoma Mirsad Zaimović.

>>>Ericsson Nikola Tesla ugovorio nove poslove s HT Mostarom vrijedne 11 milijuna kuna

Gordana Kovačević je, pak, uz ostalo istaknula da je BH Telecom, kao dugogodišnji partner, prepoznao lidersku ulogu Ericssona u području OSS-a te snagu i znanja ekspertnih timova kompanije.

- Ovome, uz niz kupaca među kojima su i vodeći svjetski operatori, svjedoče i brojna priznanja u ovom području pa je, između ostaloga, Ericsson proglašen liderom u segmentu OSS-a i u zadnjem Gartnerovom istraživanju, petu godinu za redom, istaknula je Kovačević.

Iz Ericssona ističu i kako je ta kompanija nedavno održanom TM forumu, zajedno s Verizonom, jednim od najznačajnijih svjetskih pružatelja komunikacijskih usluga, dobio i posebno priznanje kao pružatelj pametnih usluga "Smart Service Provider" za poslovnu transformaciju godine vezano uz suradnju na razvoju rješenja za usluge Verizonove virtualne mreže.

26. travanj 2024 00:23