Aktualno
StoryEditor

Overseas Express do kraja tjedna će dostaviti sve zakašnjele pakete

02. Siječanj 2018.

Internetom se zadnjih par tjedana širila vijest o tome kako je Overseas Express ‘ukrao‘ Božić. Zbog neplaniranog prometa koji je bio iznad svih očekivanja, paketi mnogih građana nisu stigli na vrijeme. No, do kraja ovog tjedna bit će dostavljeni svi zakašnjeli paketi, obećao je to generalni direktor te kompanije Boris Brković u intervjuu za Večernji list.

>>>Overseas se ispričao zbog kašnjenja, djelatnici priznali da ne znaju gdje su paketi

- S pripremama za višestruki rast dostava zbog blagdana počeli smo još u rujnu. Međutim, ove godine je broj pošiljaka daleko premašio planirano. Dnevno smo u prosjeku dobivali 29.000 umjesto najavljenih 24.000 paketa što je 20% više od očekivanog i pripremljenih kapaciteta. Dodatno, volumen pošiljaka je bio za 21% veći od najavljenog što je dodatno usporilo dostavu. Ključno je i na koga su paketi adresirani, da je prosječno 2,5 do četiri puta više vremena potrebno dostavljaču da isporuči paket privatnom korisniku, nego na poslovnu adresu, rekao je Brković, dodavši da procjenjuje da je u prosincu kašnjenjem pogođeno oko 7000 privatnih korisnika diljem zemlje.

Blagdanski krkljanac u dostavi pošiljki još uvijek se rješava, a zastoji bi u potpunosti biti otklonjeni do kraja ovog tjedna.

- Prosječno kašnjenje u centru Zagreb iznosi dva dana, dok je 2% korisnika isporuku čekalo 10 radnih dana i više – i upravo su oni najnezadovoljniji. Najmanje 80% neisporučenih pošiljaka riješeno je, a kompletna isporuka bit će sigurno zaključena u prvom tjednu siječnja. Svakom oštećenom korisniku ćemo se direktno obratiti i vidjeti što se može napraviti u odnosu na njegovu situaciju. I sigurno nitko neće biti izostavljen, rekao je Brković.

26. travanj 2024 18:33