Ukratko
StoryEditor

Konzum Express omogućio ekspresnu dostavu za svoje korisnike putem Wolt Drive-a, usluge koju već koriste stotine trgovina

10. Studeni 2023.

Za područje Zagreba, Wolt je uspostavio uspješnu suradnju s Konzumom kroz Konzum Express dostavu. Konzum Express omogućuje brzu kupovinu nekoliko namirnica s dostavom u roku od 30 do 60 minuta ili odabranim terminom unutar sljedeća dva dana, bez minimalnog iznosa za narudžbu. Usluga je namijenjena hitnoj nabavci proizvoda koje Wolt dostavljač zatim donosi brzo u jednoj ili nekoliko vrećica, a plaćanje je moguće isključivo online putem Konzum webshopa. Woltu je ova suradnja s Konzumom omogućila proširenje usluga, a korisnicima Konzuma brzu i jednostavnu kupovinu namirnica.

Osim Konzuma, opciju ekspresne dostave za tvrtke i web shopove uveli su već ranije Tvornica Zdrave Hrane, Links te druge manje trgovine i restorani. Radi se o B2B usluzi Wolt Drive, najbržoj mogućoj opciji dostave koja je trenutno dostupna u zemlji jer se ista obavi unutar 30-60 minuta od narudžbe ili unutar istog dana od kada je narudžba zakazana.

Usluga dostave unutar istog dana od kada je zakazana posebno je važna u aktualno doba visoke konkurentnosti u retail segmentu, gdje internetska trgovina već duže vrijeme snažno dominira industrijom. Iako je njezin razvoj potaknut prvenstveno kao odgovor na aktualne uvjete života, danas se sve češće koristi zbog uštede slobodnog vremena, što je izuzetno bitni komoditet za brojne korisnike. Da bi klasična prodaja i dalje mogla konkurirati ovom iznimno aktualnom trendu, potrebne su nove ideje i rješenja. Wolt je tako pronašao učinkovito i održivo logističko rješenje te uveo uslugu Wolt Drive, kojoj je cilj učiniti urbanu logistiku bržom, ekonomičnijom te održivijom.

B2B usluga ekspresne dostave

Wolt, danas vodeća digitalna platforma za dostavu u Hrvatskoj, svaki dan dostavlja na tisuće narudžbi, a taj broj konstantno raste. U početku su to većinom bile narudžbe iz restorana, no korisnici danas naručuju gotovo sve - lijekove, namirnice, auto dijelove, igračke i mnoge druge stvari. S porastom broja artikala koji se mogu naručiti online, u Woltu su primijetili visoku potražnju za dostavama praktički tijekom cijelog dana. Stoga je logičan poslovni korak bio uvođenje Wolt Drive, B2B usluge ekspresne dostave za tvrtke, restorane i web trgovine.

– Putem ove logističke usluge, svaki trgovac može ponuditi dostavu kupcima u roku od 30 do 60 minuta, bez potrebe da budu registrirani na Wolt platformi. Wolt Drive već pomaže stotinama velikih i malih trgovina pružiti brzu i povoljnu dostavu, što može biti presudan faktor za kupce u današnjem svijetu –  navodi Mislav Podnar, Wolt Drive Manager za Hrvatsku.

Samo 30 do 60 minuta od narudžbe do dostave na vrata

Uz Wolt Drive uslugu omogućena je ultra brza dostava unutar 30 do 60 minuta od narudžbe ili unutar istog dana od kada je narudžba zakazana, a kupac u svakom trenutku može vidjeti status dostave. Osim toga, usluga osigurava praktične alate za upravljanje narudžbama i lokalnu korisničku podršku. Plaćanje se realizira po narudžbi, bez skrivenih naknada, a korisnik usluge  kontrolira cijeli proces narudžbe i iskustvo kupca putem vlastite internetske trgovine.

– Cijeli proces vrlo je jednostavan. Kupac određene trgovine odabire Wolt kao opciju dostave i unosi adresu za isporuku ili javlja trgovini putem telefona, kao i upute za dostavu, a korisnik Wolt Drive usluge kontrolira proces naručivanja i iskustvo kupca putem vlastite trgovine. Dodatno, korisnik sam priprema i pakira robu koju potom preuzima Wolt partner dostavljač, a kupac dobiva obavijest o stanju narudžbe putem e-maila ili SMS poruke. I korisnik usluge i kupac mogu pratiti isporuku u stvarnom vremenu putem URL poveznice, za što nije potrebno preuzimanje Wolt aplikacije –  navodi Podnar.

Wolt je svoje poslovanje u Hrvatskoj započeo 2018. godine. Iako je u početku bio prvenstveno platforma za dostavu hrane, tijekom posljednjih pet godina znatno je proširio svoju ponudu te je danas aplikacija koja gotovo u potpunosti može zadovoljiti sve potrebe svojih korisnika. Wolt nastavlja rasti i razvijati različite poslovne linije diljem svijeta, a kako se asortiman proširuje, tako raste i broj Wolt korisnika i njihovih narudžbi. 

01. svibanj 2024 03:20