Aktualno
StoryEditor

Paladina: IGH pronašao novog partnera za projekt Kupari, pregovori će potrajati nekoliko kvartala

12. Studeni 2017.

Projekt gradnje Kupara, čija se vrijednost procjenjuje na 100 milijuna eura, tri mjeseca čeka odgovor nadležnih ministarstava. Naime, nakon što se ljetos saznalo da je Ritz Carlton, prestižni hotelski brend koji je trebao upravljati smještajnim kapacitetima i u partnerstvu s tvrtkom Avenue ulaganja raditi na konceptu turističkoga kompleksa, ‘ispao iz igre‘, pronađen je novi partner, čije ime još nije poznato jer nije potpisan ugovor.

>>>IGH želi poslove vrijedne 300 milijuna kuna

- Novi partner značit će još ekskluzivniju ponudu i još bolje sadržaje u Kuparima. No prije potpisivanja ugovora državna tijela trebaju potvrditi novi koncept koji smo im poslali prije gotovo tri mjeseca te smo do sada dobili pismenu podršku lokalne uprave, a i neformalnu odgovornih ministarstava. Očekujemo vrlo brzo službenu potporu. Potpisat ćemo pismo namjere u tjednima koji dolaze, a pregovori o detaljima ugovora sigurno će potrajati nekoliko kvartala - rekao je Ivan Paladina, predsjednik Uprave IGH-a i direktor Avenue ulaganja.

>>>IGH potpisao ugovor s Gruzijskim tehničkim sveučilištem

Za arhitektonsko rješenje Kupara odabrana je tvrtka 3LHD, koja je radila na luksuznim objektima Maistre u Rovinju. Ove godine trebao je još biti donesen urbanistički plan i započeti faza rušenja postojećih objekata.

- Čim dobijemo potvrdu  predat ćemo dokumentaciju lokalnim vlastima i vjerujemo da će postupak donošenja UPU-a nakon toga teći glatko. Zbog toga ne vjerujem da će rušenje početi do kraja godine, početak sljedeće realniji je rok - zaključuje Paladina.

02. svibanj 2024 03:42