30. travanj 2018.

Pavić čestitao 1. svibnja i podsjetio na rast zaposlenosti u Hrvatskoj

Ministar rada i mirovinskoga sustava Marko Pavić u ponedjeljak je uputio čestitku u povodu 1. svibnja, Međunarodnog praznika rada te poručio kako se to ministarstvo zalaže za otvoren i sadržajan dijalog sa socijalnim partnerima, sindikatima i poslodavcima te za društvo u kojem će svi građani Republike Hrvatske moći dostojanstveno živjeti od svog rada i svoje mirovine.

>>>Plenković u čestitki za Međunarodni praznik rada pocrtao stvaranje poticajnog gospodarskog okruženja

"Međunarodni praznik rada dan je kada se prisjećamo hrabrih radnika koji su 1886. godine utrli put pravednijim i humanijim uvjetima rada. Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava kroz otvoren i sadržajan dijalog sa socijalnim partnerima, sindikatima i poslodavcima, čvrsto se zalaže za društvo u kojem će svi građani Republike Hrvatske moći dostojanstveno živjeti od svog rada i svoje mirovine. Vesele nas dobri rezultati koje smo postigli. Imamo jednu od najvećih stopa rasta zaposlenosti u Europskoj uniji.  Krajem 2017. u Hrvatskoj imali smo 60.000 više zaposlenih nego u 2016.  Stopa registrirane nezaposlenosti u stalnom je padu, imamo rekordno niskih 160.000 nezaposlenih, čime smo se približili prosjeku ostalih zemalja članica EU", podsjetio je ministar Pavić.

Naglasio je također kako su duboko svjesni i izazova s kojima se suočava hrvatsko društvo, poput iseljavanja iz Hrvatske te poručio da odgovorno, zajedno s ostalim kolegama iz Vlade, predvođenima predsjednikom Andrejem Plenkovićem, rade na stvaranju preduvjeta za demografski oporavak zemlje.

>>> Jandroković: Višestoljetna borba radnika treba biti poticaj za stvaranje boljih uvjeta rada

"U suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje užurbano provodimo mjere aktivne politike zapošljavanja, vodeći pri tome računa i o našim mladim ljudima i o dugotrajno nezaposlenim sugrađanima, kako bismo potaknuli njihovo zapošljavanje, doprinijeli njihovu ostanku u Hrvatskoj i aktivirali tržište rada. Ove smo godine za programe zapošljavanja osigurali više od 2,5 milijardi kuna.

Vodimo računa i o našim radnicima koji su pred odlaskom u mirovinu te o našim umirovljenicima kojima želim poručiti da je naš mirovinski sustav održiv, a mirovine sigurne", napisao je ministar Marko Pavić u čestitki te u ime Ministarstva rada i mirovinskoga sustava i svoje osobno čestitao svima Međunarodni praznik rada.