Aktualno
StoryEditor

Plenković o Agrokoru: Vlada prije svega radi na smirivanju ozračja u politici i javnosti

03. Travanj 2017.

Premijer Andrej Plenković u ponedjeljak je na novinskoj konferenciji nakon sastanka s dobavljačima Agrokora izjavio da Vlada intenzivno radi na smirivanju ozračja u javnosti glede situacije u Agrokoru te da želi podržati svaki napor koji će dovesti do dogovora svih zainteresiranih aktera, a koji će omogućiti kvalitetno restrukturiranje i dostupnost svježe likvidnosti.

>>>Dobavljači Agrokora na sastanku s premijerom, očekuju se ‘konkretni pomaci’

"Vlada Republike Hrvatske intenzivno radi na prije svega smirivanju ukupnog političkog ozračja i ozračja u javnosti glede situacije u našoj najvećoj kompaniji. Vodimo dijalog i s kompanijom i s dobavljačima i s predstavnicima kreditora, dakle banaka", kazao je Plenković na početku konferencije.

Podsjetio je da je Vlada pripremila nacrt zakona o izvanrednoj upravi u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za RH, o kojem se Sabor raspravljati u srijedu.

"U ovome trenutku Vlada Republike Hrvatske želi podržati svaki napor koji će dovesti do dogovora svih zainteresiranih aktera, dakle od same kompanije pa do predstavnika vjerovnika, koji uključuju i kreditore, banke i dobavljače, i domaće i inozemne, s obzirom da je Agrokor kompanija koja ima rasprostranjenu poslovnu djelatnost u niz zemalja našega okruženja. Takav dogovor, koji bi omogućio kvalitetno restrukturiranje, dostupnost svježeg likvidnosti i novca, koji bi omogućio redovito poslovanje i izvršavanje barem dijela akumuliranih obveza prema dobavljačima, sigurno da bi bio najbolji potez kojeg akteri na funkcionirajućem tržišnom gospodarstvu i slobodnom tržištu kakvo ima Hrvatska mogu postići i mi bismo ga vrlo rado podržali", rekao je premijer nakon sastanka s dobavljačima koji su oni sami inicirali.

>>>Miodrag Šajatović: Iz Vlade Agrokorovim dobavljačima: Tu smo, al’ se ne bi šteli mešat

06. svibanj 2024 20:02