Korona i biznis
28. svibanj 2018.

Plenković ocijenio sastanak VNS-a odličnim, nije se razgovaralo o aferi Hotmail

Premijer Andrej Plenković u ponedjeljak je odličnim ocijenio sastanak Vijeća za nacionalnu sigurnost, a na njemu se nije, kazao je, razgovaralo o aferi Hotmail.

"Bio je odličan sastanak, sve smo dogovorili, kroz sve tri teme”, kratko je rekao premijer novinarima po završetku svečanog obilježavanja 27. obljetnice ustrojavanja Hrvatske vojske te Dana Oružanih snaga RH, dodavši da su detalji sastanka tajni te o njima ne može govoriti.

>>>Plenković se poziva na Tuđmana, demografija i gospodarstvo najvažniji zadaci

Na sjednici Vijeća za nacionalnu sigurnost, koju su zajedno sazvali premijer Plenković i predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović, razmotrena su ranije u ponedjeljak pitanja stanja informacijske sigurnosti u državnim institucijama uz usvajanje zaključka za potrebom sustavne edukacije u tom području s ciljem jačanja sigurnosne svijesti i sigurnosne kulture.

Također su razmotrena aktualna pitanja bilateralnih odnosa Republike Hrvatske i susjednih zemalja, kao i sigurnosni aspekti migracijskih kretanja prema EU i Republici Hrvatskoj.

Na sastanku se nije razgovaralo o aferi Hotmail, odgovorio je na pitanje novinara premijer, dodavši da su razgovarali "o informacijskoj sigurnosti”.

>>>Stier spreman za borbu protiv klijentelizma kršćanskim vrijednostima

Novinari su premijera pitali i je li bilo propusta od strane sigurnosno-obavještajnih službi, a on je kazao kako to nije bio predmet sastanka.

Upitan je li s predsjednicom razgovarao o njezinom prijedlogu za održavanjem zajedničke sjednice Vlade posvećene demografskim pitanjima, premijer je odgovorio: "Demografska pitanja su važna. Razmatrat ćemo tu temu. Kad dođe vrijeme o tome ćemo govoriti”.