Aktualno
StoryEditor

Ponovno dostupne aplikacije i igre s prvog, crno-bijelog Macintosha

23. Travanj 2017.

Nostalgični fanovi Applea sada će doći na svoje jer na internetu mogu ponovno oživjeti sjećanja na prve dane crno-bijelog softvera koji je krasio Macintosh računalo, prenosi Cult of Mac.

Tim koji stoji iza neprofitne organizacije Internet Archive stvorio je novi emulator koji omogućuje posjetiteljima da isprobaju kolekciju aplikacija, igrica i operativnog sustava koji je debitirao na Macintoshu u periodu od 1984. do 1989.

>>>U novom poslovnom naselju Apple sagradio kazalište koje nosi ime Stevea Jobsa

Djeca koja su odrasla u iPhone eri sada mogu vidjeti kako je svijet izgledao prije takvog luksuza koristeći prvi operativni sustav i igrajući 8-bitne igrice.

Ako nikada niste imali priliku koristiti originalni Macintosh, možete isprobati kompilaciju sustava MacOS 7.0.1 koja sadrži potpunu kopiju tog sustava s nizom igara, aplikacija i alata koji demonstriraju iskustva ranih korisnika Macintosha.

>>>Kratka povijest chatbotova od terapeutski poslušne Elize do neimpresivno ljudske Mitsuku

Osim toga, dostupno je i mnoštvo emulacija za igru. Mac Missiles je bila jedna od prvih igara na Macintoshu, a mogu se isprobati i ostale igre kao što su poznati Shuffle Puck, Space Invaders, Dark Castle i druge kako bi korisnici vidjeli koliko su računalne igre evoluirale u posljednje 32 godine.

09. svibanj 2024 11:47