Aktualno
StoryEditor

Poslovni kalendar za kolovoz: Još malo spajanja vikenda, gužve i IT radionice

31. Srpanj 2019.

Kolovoz je stigao, uredi i redakcije su polu prazne, ali i dalje se mora raditi. Kolovoz je poznat kao mjesec godišnjih odmora stoga nije čudno da se u metropoli sve odvija polagano. Novinari ovo sušno razdoblje nazivaju sezona kiselih krastavaca, a sudeći prema količini događanja u ovom mjesecu, nisu daleko od istine. Osim hrvatskog hobija zvanog spajanje vikenda i velikih gužvi na autocestama, kolovoz ipak nudi još ponešto.

5. 8. Dan domovinske zahvalnosti i Velika Gospa ove godine padaju u ponedjeljak, odnosno četvrtak, što će omogućiti spajanje dvaju vikenda ili produžetak godišnjeg odmora – za 16 slobodnih dana potrošit će se deset dana godišnjeg.

16. 8. Otvara se Natječaj - Usluge za MSP-ove putem poduzetničkih potpornih institucija (PPI). Ovim Pozivom želi se potaknuti pružanje usluga za MSP–ove, a kako bi se smanjila asimetrija informacija među MSP-ovima te olakšao pristup poslovnim znanjima, vještinama i informacijama ključnim za rast i razvoj poslovanja. Svrha Poziva je osiguravanje potpore osnivanju novih poduzeća, olakšavanju poslovanja aktivnih poduzeća i jačanju institucija koje pružaju potporu poduzetnicima kako bi se doprinijelo stvaranju povoljnijeg okruženja za rast i razvoj poduzetništva u Republici Hrvatskoj. Najniži iznos potpore koji se može dodijeliti pojedinom projektu je 100.000,00 HRK, a najviši 600.000,00 HRK.

18. 8. Te nedjelje nakon Velike Gospe završava najmasovniji povratak turista s Jadrana. Lani je tog vikenda svim hrvatskim autocestama prošlo gotovo 1,2 milijuna vozila. Oprez, gužva na cestama, naoružajte se strpljenjem, ili se, ako možete, vratite u ponedjeljak direktno na posao.

20. i 21. 8. Edukacija ‘Rad s Big Data sustavima‘ u tvrtki Poslovna inteligencija. Edukacija je namijenjena svim zainteresiranim neovisno o prethodnom znanju, a nakon nje polaznici će razumjeti arhitekture sustava za obradu velikih podataka i kako primijeniti metode za analizu velikih podataka nad vlastitim podatkovnim skupovima i poslovnim slučajevima. Edukacija se temelji se na kombinaciji teorije i prakse, a polaznici će upoznati moderne Big Data koncepte i najbolje prakse u kombinaciji s primjerima implementacije Big Data analitičkih sustava u različitim industrijama te mnoštvom primjera koji uključuju praktične vježbe. Cijena edukacije iznosi 2800 kuna + PDV po polazniku

28. 8. DZS objavljuje prvu procjenu BDP-a u drugom kvartalu, pa će se znati i kakvo je bilo prvo polugodište. Orijentir iz 2018. je rast BDP-a od 2,9% u drugom kvartalu

28. -30 - 8. Osmo izdanje Web Summer Campa, trodnevne Netgenove konferencije s radionicama za web profesionalce, održat će se u rovinjskom hotelu Lone. U fokusu konferencije ostaju praktične radionice za web stručnjake koje će ove godine biti podijeljene u četiri tematske cjeline: PHP, Symfony, JavaScript i Project Management.

26. travanj 2024 20:29