Aktualno
StoryEditor

Potpisan sporazum o suradnji između HGK i Moskovske trgovačko-industrijske komore

20. Listopad 2017.

Više od 300 predstavnika ruskih i oko 90 hrvatskih tvrtki sudjelovalo je na rusko-hrvatskom gospodarskom forumu u Moskvi u organizaciji HGK, u sklopu službenoga posjeta predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović Rusiji, gdje je potpisan i sporazum o suradnji između HGK i Moskovske trgovačko-industrijske komore.

>>>Gospodarski forum u Moskvi okuplja 90 hrvatskih i 245 ruskih tvrtki

- Ovaj posjet otvara novu stranicu u odnosima naših dviju zemalja, rekao je predsjednik HGK Luka Burilović prilikom potpisivanja sporazuma navodeći riječi predsjednika ruske vlade Dimitrija Medvedeva s ranije održanoga sastanka.

Istaknuo je da je rast hrvatskoga izvoza u Rusiju od 10 posto u prvih sedam mjeseci ove godine u odnosu na isto razdoblje lani dobar pokazatelj stabilizacije poslovanja nakon sankcija čijem će unaprjeđenju, kako kaže,  pridonijeti i potpisani sporazum.

>>>Predsjednica: Spremna sam posredovati između Sberbanke i hrvatskih institucija

Burilović je podsjetio da je HGK, prepoznavši važnost tržišta Rusije, otvorila 2010. predstavništvo u Moskvi te da je ono odigralo važnu ulogu u sklapanju poslova između brojnih hrvatskih i ruskih tvrrtki. Predsjednik Trgovinsko-industrijske komore Ruske Federacije Sergej Katirin uvjeren je da će se gospodarska suradnja vratiti na razinu prije krize već do kraja ove godine, ali da će se i povećati.

26. travanj 2024 21:51