Aktualno
StoryEditor

‘Retuširanje‘: Slovenski Alfi i Deutsche bank žele otkupiti potraživanja Tuša

15. Svibanj 2018.

Slovenski financijski fond Alfi, koji okuplja domaće poduzetnike, s njemačkom Deutsche bank predao je ponudu o otkupu dugova posrnulog trgovačkog lanca Tuš, koji je kod banaka zadužen za 300 milijuna eura, objavio je u utorak portal Siol.net. Tom su portalu u fondu potvrdili da su ponudu o otkupu Tuševih dugova dali zajedno s njemačkom bankarskom skupinom Deutsche bank.

Po pisanju nekih slovenskih portala nije poznato je li ponudu dalo i društvo Elements, koje bi dugove Tuša kupilo za britanski fond Anacap.

Lani se kao mogući investitor u Tuš, koji još uvijek zapošljava više od 2000 radnika, po modelu otkupa njegovih dugova spominjao i Quantum Strategic Partners, američkog milijardera Georgea Sorosa, te više drugih stranih investitora, ali su njihovi pregovori s bankama vjerovnicima završili neuspješno.

>>>Mercator se oporavlja: U prvom kvartalu porasla dobit i prihod od prodaje

Siol.net navodi kako se može očekivati da će se za prodaju svojih potraživanja prema Tušu odlučiti i neki drugi pojedinačni vjerovnici Tuša, nakon što je propao nedavni pokušaj da se ukupna potraživanja kompanije prodaju u paketu.

Poslovni list Finance nedavno je izašao s informacijom da je za preuzimanje dijela trgovačke mreže Tuša zainteresiran i Mercator, koji bi bio spreman uzeti u najam 50 do 80 Tuševih trgovina, budući da i sam želi smanjiti zaduženost monetizacijom nekih svojih vlastitih trgovačkih centara, koje bi potom uzeo u leasing.

26. travanj 2024 18:39